hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marsel İlhan ana tabloya yükseldi

    Marsel İlhan ana tabloya yükseldi
    expand

    Türk tenisçi Marsel İlhan, Slovak Lukas Lacko'yu 2-0 yenerek ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ana tabloya yükseldi. İlhan'ın ilk turdaki rakibi Kanadalı Frank Dancevic olacak.

    3. eleme turunda Slovak Lukas Lacko ile karşılaşan İlhan, karşılaşmayı 6-3 ve 6-2'lik setlerle kazanarak adını ana tabloya yazdırdı.

    Lacko ile yaptığı maçta ilk servislerinin yüzde 58'ini oyuna sokan ve bunların yüzde 86'sında puan kazanan Marsel İlhan, 4 kez "ace" atarken, 3 basit hata ve 3 çift hata yaptı.

    Marsel İlhan, ABD Açık'ta ilk turda Kanadalı Frank Dancevic ile karşılaşacak. Kanadalı tenisçi, İlhan'ın 100. sırada olduğu ATP dünya sıralamasında 183. sırada bulunuyor.

    ABD Açık, 29 Ağustos'ta başlayacak.

    Sonraki muhtemel rakipleri

    ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ana tabloya yükselen milli tenisçi Marsel İlhan'ın 3. turdaki muhtemel rakipleri arasında, ünlü Ukraynalı atlet dünya rekortmeni sırıkçı Sergey Bubka'nın oğlu Sergei Bubka da bulunuyor.

    3 eleme turunu geçerek ana tabloya kalma hakkı kazanan Marsel İlhan, ABD Açık'ta 1. turda Kanadalı Frank Dancevic ile karşılaşacak. Milli tenisçi, Dancevic'i elemesi halinde 2. turda Fin Jarkko Nieminen ve İspanyol Fernando Vedasco maçının galibiyle mücadele edecek.

    İlhan, 2. turu da geçmesi halinde Sergei Bubka'nın rakibi olabilir. 

    İlk turda Avusturyalı Andreas Haider-Maurer'in rakibi olan Bubka ise bu turu geçmesi halinde 2. turda Fransız Jo-Wilfred Tsonga ve Tavyanlı Lu Yen-Hsun arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak.

    24 yaşındaki Bubka, şu an ATP dünya sıralamasında 210. sırada bulunuyor.

    Donetsk doğumlu Bubka, ilk kez bir grand slam turnuvasında ana tabloda mücadele edecek. 
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow