hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sığırcıklara havai fişekli müdahale!

    Sığırcıklara havai fişekli müdahale
    expand

    Kastamonu'nun Saraçlar mahallesindeki ağaçlara tüneyen sığırcık kuşları, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri tarafından havai fişeklerle şehir merkezinden ormanlık alanlara kaçırılıyor.

    Saraçlar mahallesinden geçen Karaçomak deresinin kenarında bulunan ağaçlara tüneyen sığırcık kuşları, yöre halkının yoğun şikayeti üzerine belediye görevlilerini yine harekete geçirdi.

    Her gün akşam saatlerinde havanın kararmasına yakın ağaçlara akın eden sığırcık kuşları, toplu olarak çıkardıkları sesleri ve pislikleri ile Karaçomak deresinin çevresinde yaşayanların şikayetlerine konu oldu.

    Kastamonu Belediyesi Park Bahçeler ile Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, sığırcık kuşlarına zarar vermemek için geçtiğimiz yıllarda keşfettikleri yöntemi bu sene de uyguladı.

    Kuşların bulunduğu alanlarda yaklaşık yarım saat süren çalışma sırasında görevliler onlarca havai fişek ve torpil kullanıyor.

    Çalışmalar hakkında bilgi veren Kastamonu Belediyesi görevlileri, göçmen kuşların pislikleri, sesleri ve kokuları nedeniyle yoğun şikayetler aldıklarını belirterek, kuşları korkutup ormanlık alana kaçmalarını sağlamaya çalıştıklarını söylediler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow