hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Festus Okey davasında HSYK'ya şikayet!

    Festus Okey davasında HSYKya şikayet
    expand

    29 Ağustos 2007 yılında gözaltına alındığı İstanbul Beyoğlu'ndaki karakolda kendisini sorgulayan polis memuru tarafından öldürüldüğü iddia edilen Nijeryalı Festus Okey'in yargılama süreci hala sonuçlanamadı. Çağdaş Hukukçular Derneği, davaya bakan mahkeme başkanı ve üyeleri HSYK'ya şikayet etti.

    Festus Okey, 29 Ağustos 2007 yılında Beyoğlu'nda uyuşturucu kuşkusuyla gözaltına alındı ve Beyoğlu Karakolu'na götürüldü. Nijeryalı gencin yürüyerek gittiği karakoldan cenazesi çıktı.

    Festus Okey'in kendisini sorgulayan polis memuru Cengiz Yıldız'ın silahından çıkan kurşunla öldüğü iddia edildi.

    Olayla ilgili Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Polis memuru hakkında, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 3-6 yıl arasında hapis cezası istendi. Ama Yıldız hiç gözaltına alınmadı, görevine devam etti.

    Skandal üstüne skandal...

    Davanın seyrini değiştirecek en önemli delil olan Festus Okey'in tişörtü, hastanede kaybedildi. Sanık polis memuru, 2007 yılı Kasım ayında ilk kez yargı önüne çıktığında ise adliyeye makam arabasıyla götürüldü.

    Yargılama sürecindeki bu skandalların ardı arkası kesilmedi. Bu süreçte birde Festus Okey gerçekten Festus Okey mi tartışması çıktı. 2008 yılından bu yana mahkeme Nijerya'dan kimlik bilgisi bekliyor. Bu nedenle duruşmalar art arda erteleniyor.  

    Çağdaş Hukukçular Derneği harekete geçti

    4 yılda bir arpa boyu yol alınamayan dava için Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi harekete geçti. Davaya bakan Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üyeler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet edildi.

    Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri konuya ilişkin Beyoğlu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Grup daha sonra şikayet dilekçesini sundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow