hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yolcu minibüsü kırmızı ışıkta geçince...

    Yolcu minibüsü kırmızı ışıkta geçince...
    expand

    İstanbul Zeytinburnu'nda aşırı hızlı bir şekilde kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen yolcu minibüsü, bir otomobile çarptıktan sonra yan yattı. Yaklaşık 50 metre sürüklenen minibüsteki 8 kişi ve otomobildeki bir kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

    Kaza Zeytinburnu Mevlanakapı 10. Yıl Caddesi üzerinde dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi.

    İddialara göre Fuat Ş. yönetimindeki 34 M 2951 plakalı Zeytinburnu-Topkapı seferini yapan yolcu minibüsü kırmızı ışıkta geçti. Hızlı olduğu öne sürülen minibüs ara yoldan çıkan Osman Öcalan yönetimindeki ve içinde iki kadın ve bir çocuğun daha olduğu 34 UK 1489 plakalı araca çarptıktan sonra yan yattı.

    Minibüs 50 metre sürüklenirken, otomobil savrulup başka bir araca hafif şekilde çarptı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken, durumu küçük sıyrıklarla atlatan yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

    Yaralılar İdris Bayduk (38), Mesut Serbest (36), Hasan Taşıyan (17), Görkem Botom (20), Abbas Elkoca (31), Filiz Haydi (31), Nazlıcan Haydi (5), Osman Öcalan ve minibüs sürücüsü Fuat Ş. ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

    Panik yaşandı

    Olay sırasında yaralanan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Otomobilin içerisinde annesiyle hastaneye gitmekte olan kız çocuğu da sağlık ekipleri tarafından teselli edilerek ambulansa bindirildi. Şok geçiren çocuk gözyaşlarını tutamadı.

    Yaralılar minibüs sürücüsüne tepki gösterirken, minibüs sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini belirten Yeliz Haydi heyecan içinda olayı kameralara anlattı. Bir yaralı "Döneceğimiz sırada, minibüs şoförü bizi beklmedi, bize çarptı devrildi. Yol bizimdi, minibüsün içinde bir sürü insan vardı, kanlar içindeydiler" dedi.

    Yolculuk esnasında minibüs sürücüsünün yanında bulunan bir kişiyle sohbet ettiğini dile getiren başka bir yolcu ise minibüs sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini öne sürdü. Ne olduğunu anlayamadıklarını ve takla attıklarını söyleyen yaralı yolcu, "Hızlıydı, minibüs kalabalıktı, fazla bişey yok hafif sıyrıklarla atlattık" dedi.

    Otomobilin sürücüsü Osman Öcalan ise kazayı "Minibüs hızla geliyordu. Hızı 120-130'du. Bize çarptı, bizde bişey yok, minibüste yaralı çok" sözleriyle anlattı.

    Kargaşadan yararlanmak isteyen hırsız...

    Bu arada yol kenarında sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi sırasında panikten yararlanıp minibüsteki para kesesini çalmaya çalışan bir kişi polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs sorgulanmak üzere Merkezefendi Polis Merkezi’ne götürüldü.

    Uzun süre kapanan yol, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow