hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SAT komandolarına özenen midyeci!

    SAT komandolarına özenen midyeci
    expand

    İstanbul Kartal'da, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler kaçak olarak midye avlayanlara baskın yaptı. Midye avcılarından üçü kaçmayı başarırken bir tanesi ise denize atlayıp izini kaybettirmeye çalıştı. İskelenin altına giren midyeci buz gibi suyun içinde 1 saat saklandı. Midyeci, soğuğa dayanamayınca teslim oldu.

    Dün akşam saat 17.00 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir botta devriye görevi yapen ekipler, kaçak midye avlayanların bulunduğu tekneye baskın düzenledi.

    İddiaya göre baskında içinde 4 kişinin bulunduğu tekne iskeleye bağlanarak midye avcılarının kimlik sorgusu yapılmak istendi.

    Teknedeki 4 kişi üzerlerinde kimlik bulunmadığını telefon açarak evlerinden getirtebileceklerini söyledi. Bunun üzerine telefon açılıp kimliklerin getirilmesi beklendi.

    Kısa bir bekleyişin ardından sahil yoluna bir otomobille kimlikler getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekip kimlikleri kontrol ettiği sırada 4 kişi kaçmaya başladı. Üç kişi kimlikleri getirdiği belirtilen otomobille kaçmayı başarırken Mehmet Güneş denize atlayarak izini kaybettirmeye çalıştı.

    Buz gibi suda 1 saat!

    Mehmet Güneş iskelenin altına girerek buz gibi suyun içinde izini kaybettirmek istedi. İskelenin altına giren Mehmet Güneş, beton direklerin birinin ardına saklanıp tam 1 saat buz gibi suyun içinde bekledi.

    Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekip ve polis Güneş'i saklandığı yerden çıkması için seslenerek uyarılarda bulundu. Olay yerine daha sonra polis ekipleri de çağrılarak iskelenin çevresi tutulup aramalar devam etti.

    Deniz polisinin gelmesi beklenirken buz gibi suyun içinde yaklaşık 1 saat saklanan Mehmet Güneş soğuğa daha fazla dayanamayıp bulunduğu yerden yüzerek kıyıya geldi.

    Soğuktan titreyen Mehmet Güneş bir müddet daha suyun içinde bekledikten sonra ikna olunca denizden çıktı. Donmak üzere olan Güneş'e bir palto giydirilip ısınması sağlandı.

    Mehmet Güneş daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipten bir asker eşliğinde polis aracına bindirilerek Sahil Güvenlik Komutanlığı karakoluna götürüldü. Kaçan diğer üç kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow