hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asker kaçaklarına hapis cezası kalkıyor

    Asker kaçaklarına hapis cezası kalkıyor
    expand

    Adalet Bakanlığı'nın yargının hızlandırılması ve iş yükünün azaltılması amacıyla hazırladığı kanun tasarısında asker kaçaklarına hapis cezasının yerine idari para cezası geliyor.

    Başbakanlığa gönderilen taslağa göre Askeri Ceza Kanunu'nda bulunan yoklama kaçağı ve bakaya suçları kabahate dönüştürülerek hapis cezasının yerine paza cezası uygulanması sağlanacak.

    Buna göre kabul edilecek bir özrü olmadan bakayalarla yoklama kaçağı ve saklılardan, yaşıtlarının veya birlikte işleme bağlı arkadaşlarının ilk kafilesi yollanmış bulunanlar 7 gün içinde gelirlerse 250, yakalananlar ise 500 lira para cezası ödeyecek.

    Üç aydan sonra gelenlerin 2 bin 500, 3 aydan sonra yakalananların ise 5 bin lira idari para cezası ile cezalandırılması öngörülüyor.

    Bu şekilde 180 bin civarında dosyanın adliyelere gelişinin önlenmesi bekleniyor.

    Daha önceki durum

    "Kabul edilecek bir özrü olmadan barışta bakayalarla yoklama kaçağı veya saklılardan yaşıtlarının veya birlikte işleme bağlı arkadaşlarının ilk kafilesi yollanmış bulunanların ve ihtiyat erattan çağrılıp da özürsüz yaşıtlarının yollanmalarından başlayarak 7 gün içinde gelenler 1 aya kadar, yakalananlar 3 aya kadar, 7 günden sonra 3 ay içinde gelenler 3 aydan 1 yıla kadar, yakalananlar 4 aydan 1 buçuk yıla kadar, 3 aydan sonra gelenler 4 aydan 2 yıla kadar hapis, 3 aydan sonra yakalananlar 6 aydan 3 yıla kadar hapis" cezasıyla cezalandırılıyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow