hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İthaki Yayınevi'ne polis baskını

    İthaki Yayınevine polis baskını
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın yayımlanacak kitabıyla ilgili olarak İthaki Yayınevi'nin İstanbul Kadıköy'deki merkezinde polis ekiplerince arama yapıldı.

    Soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın piyasaya çıkacağı söylenen "İmamın Ordusu" adlı kitabının İthaki Yayınları'nca basılacağı iddia ediliyordu.

    Yayınevinin Kadıköy'deki merkezine gelen polis ekiplerinin de, söz konusu kitabı aradıkları belirtiliyor.

    CNNTURK.COM'un telefonla ulaştığı yayınevi sahibi Ünal Koçak ve editör Ahmet Öz, polis aramasını doğruladı.

    Yayıncı Ahmet Öz, polislerin ellerinde Ahmet Şık'ın yayımlanmamış kitabı olan "İmamın Ordusu" adlı kitabın kopyasının aranacağı yönünde tebligat olduğunu belirterek, aramanın da bu kapsamda yapıldığını söyledi.

    Arama 7 saat sürdü

    AA'nın haberine göre polis ekipleri, İthaki Yayınevi'nin Bahariye Caddesi Dr. İhsan Ünlüer Sokak’taki ofisinden, yaklaşık 7 saat süren arama çalışmasının ardından ayrıldı.

    Aramadan sonra gazetecilere açıklama yapan yayınevi sahibi Ünal Koçak, halen çok büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, polislerin genel olarak Ahmet Şık’ın kitaplarını sorduklarını söyledi.

    Koçak, "Bu kitabı bizim yayımlayıp yayımlamayacağımız bile belli değil. Basılmamış bir kitapla ilgili varsayım üzerine gelmişler" diye konuştu.

    Arama sırasında yayınevinde bulunan Editör Ahmet Öz ise Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün emriyle arama yapan polislerin, Ahmet Şık’ın daha önce yayıneviyle çalışırken bir kopyasını kendisine gönderdiği kitabı almaya geldiklerini söyledi.

    Polislerin o kopyayı aldığını, bilgisayardaki elektronik dokümanı da imha ettiğini kaydeden Ahmet Öz, gün içinde konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacaklarını ifade etti.

    Gazetecilerin, "Kitabın basımıyla ilgili bir hazırlığınız var mıydı?" şeklindeki soruları üzerine de Ahmet Öz, herhangi bir hazırlıkları olmadığını, buraya henüz iki gün önce taşındıklarını ve halen taşınma işleriyle uğraştıklarını söyledi.

    Ahmet Şık’ın eşiyle telefonda görüştüğünü bildiren Ahmet Öz, şöyle konuştu:

    "Galiba telefonları dinlediler. Kitabın ilk 20 sayfasını bile okumadım. Baskıyla ilgili bir hazırlığımız yoktu. İçeriden sadece kitabı aldılar. Aramanın uzun sürmesi, teknik sorunlardan kaynaklandı. Savcı Zekeriya Öz’ün kitapla ilgili bir kanısı var, ona istinaden gelmişler. Ahmet Şık tutuklanmadan önce kitabın yayımlanmasına vaktimiz olmadı, o da başka yayınevleriyle görüşüyordu."

    Ahmet Öz, arama yapılırken içeride sadece yayınevi sahibi ve kendisinin bulunduğunu aktararak, "Geniş bir arama diyemeyiz. Kitabın bulunduğu maili ben açtım. Aramalar eş zamanlı olmuş. Topkapı’daki matbaaya, buradaki ofise ve yayınevinin Kadıköy’deki önceki binasına gidilmiş, tebligat bırakılmış" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow