hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7 bin çocuk cinsel istismar kurbanı

    7 bin çocuk cinsel istismar kurbanı
    expand

    Kayseri'de, 552 gün sonra öldürüldükleri ortaya çıkan kayıp 3 çocuk Türkiye'de çocuklara cinsel istismar ve şiddet konusunu yeniden gündeme taşıdı. Geçmiş yıllarda da Türkiye'de benzer olaylar yaşanmıştı. Siirt, Tunceli, Mardin ve İzmir'de ortaya çıkan beş ayrı olay hala unutulmadı. Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor.

    Türkiye'de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze yeltenme suçu işleniyor.

    Mağdurların yarısı 18 yaşından küçük, yani henüz çocuk yaştalar.

    Tecavüzlerin 30 bini gizli kalıyor.

    Özellikle sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuk cinsel şiddetle karşı karşıya kalıyor. Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor.

    Taciz olaylarının ancak yüzde 5'i adli mercilere intikal ediyor.

    Siirt'te geçen yıl nisan ayında ortaya çıkan bir skandal çocuk istismarının boyutunu gözler önüne serdi. 7 ilköğretim okulu öğrencisi kızın, yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkeğin taciz ve tecavüzüne uğraması hala hafızalarda.

    Bu olaydan yalnızca iki gün sonra yine Siirt Pervari'den gelen tecavüz ve cinayet olayı da arşivlerde hala saklı.

    Yatılı bölge ilköğretim okulunda okuyan 13-14 yaşındaki 8 öğrencinin, iki ve üç yaşındaki iki bebeğe tecavüz etmesi ardından da bebeklerden birini havuzda boğarak öldürmesi cocukların da birbirini istismar edebildiğini göstermişti.

    Geçen yıl  Tunceli Ovacık'ta, zihinsel engelli 14 yaşındaki kıza tecavüz etmeye çalışan AK Parti eski il başkanı da cinsel istismardan tutuklu.

    2006 yılında İzmir'de annesi ve aynı evde kaldığı üç kişinin işkencesine maruz kalan, adli tıp muayenesinde tecavüze uğradığı belirlenen 17 aylık bebek de hala unutulmuş değil.  

    2002 yılında Mardin'de iki kadın tarafından 26 kişiyle birlikte olmaya zorlanan 12 yaşındaki N.Ç'nin davası ise henüz sonuçlandı.

    Dava 7 yıl sürdü ancak zamanaşımı süresi dolmak üzereyken çıkan karar hüsranla sonuçlandı. Tecavüzcüler için iyi halden ceza indirimi yapıldı, alt sınırdan hapis cezaları verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow