hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliden SGK'ya dilekçe bombardımanı

    Emekliden SGKya dilekçe bombardımanı
    expand

    2003- 2007 yılları arasında uygulanmayan zamlardan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) kişi başına en az 2 bin lira alacaklı oldukları iddiasının gündeme getirilmesinin ardından, İzmir'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri, kurumu dilekçe bombardımanına tuttu.

    Konak Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nde son günlerde izdiham yaşanıyor.

    Kimi eli bastonlu, kimi çocuğunun, komşusunun yardımıyla gelen yaşlı insanlar, SSK ya da Bağ-Kur emeklisi olarak, 'müjde' diye duyurulan ama bilmeceye dönen maaş farklarını almada 'hak iddia edebilmek' için kuruma başvurmaya çalışıyor.

    Sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren, arzuhalcilere 5 lira verip dilekçe yazdıran emekliler, bu konuda net bilgi alamamanın da sıkıntısını yaşarken; kurum çalışanları da dilekçe verilmesine gerek olmadığını anlatmaya, inandırmaya çalışıyor.

    Açıklamaları inandırıcı bulmayan emekliler, 'Bir dilekçem bulunsun' düşüncesiyle kuruma başvuruyor.

    SGK Konak Merkez Müdürü Ramazan Us, emeklilerin dilekçe vermeden önce kendilerine başvurmaları uyarısı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

    "Herkesin ağzından bir şey çıkıyor. Herkes dilekçe verilmezse, para alınamayacağını söylüyor. Özellikle kapı önünde dilekçe başına 5 lira alan arzuhalciler bunu körüklüyor. Vatandaşlar kuruma başvurduklarında bilemedikleri konularda yardımcı olmaları, dilekçelerini yazmaları için eleman görevlendirdik. Ama onlar dışarıda konuşulanları dinlemeyi tercih ediyorlar.

    Eskiden arzuhalciler 30-50 lira dilekçe parası alıyorlardı, bu uygulamayla bunu kırdık, fiyatlarını 5 liraya düşürdüler. Yakında bu kadara da yazamayacaklar. Vatandaş dinlemediği için dilekçe veriyor. Eğer bu dilekçeleri kayda almaya kalksak kuyruk yollara taşar, saatlerce sıra gelmez.

    Zaten çok yoğun iş yükümüz var. Bu dilekçeleri kabul ediyoruz. Şu ana kadar 10 bini geçti. Cumartesi, pazar günü bu dilekçeler kayda geçirilecek, bir hafta 10 gün içinde de emekliler internet ortamında bu başvurularının kayda geçirildiğine ilişkin bilgileri görebilecekler."

    Hesap hatası olmadığını savunan SGK İl Müdürü Mustafa Keskin ise, "Konu yargıda, dilekçe vermelerine gerek yok, zaman aşımı diye bir şey de söz konusu değil. Vatandaşlardan isteğimiz, sabırla mahkeme sonucunu bekleyip ondan sonra nasıl davranacaklarına karar vermeleri" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow