hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis komisyonunda "imza" krizi!

    Meclis komisyonunda imza krizi
    expand

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi veren yasa tasarısının görüşmelerine "imza" tartışması damgasını vurdu. Muhalefet, komisyon başkanının toplantıya davet yazısındaki imzasının kopya olduğunu öne sürdü.

    MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, toplantı başlamadan elindeki toplantıya çağrı yazısını göstererek, "Tasarı; 28 Mart'ta Meclis'e gelmiş, 29 Mart'ta ise Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın bizi toplantıya çağırıyor ama 29 Mart'ta Komisyon Başkanı Türkiye'de değildi. Türkiye'de olmayan bir insan nasıl imza atar. Bu çağrı geçersizdir, toplantıyı başlatamazsınız" dedi.

    Birleşimi yöneten Başkanvekili Recai Berber, Ayhan ve tepki gösteren diğer muhalefet milletvekillerine, "Siz Başkan ile görüştünüz mü? O bu imzanın kendisine ait olmadığını mı size söyledi?" karşılığını verdi.

    CHP ve MHP'li milletvekillerinin tepkisini sürdürmesi, komisyonda tartışmaya neden oldu.

    Ayhan ve bazı CHP'li milletvekilleri kürsünün önüne giderek tepkilerini dile getirmeyi sürdürdü.

    CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yanına giderek, "Word dosyasından yapıştırılmış bir imza. Islak imza değil. Komisyon, bu imzayla toplantı yapamaz" dedi.

    Başkanvekili Berber, "toplantının 15 dakika sonra başlayacağını" bildirerek salondan ayrıldı.

    Toplantı 2 Nisan Cumartesi gününe ertelendi. CHP'li Gök ertelemeyi "Yaptıkları hatanın ikrarı" sözleriyle değerlendirdi.

    Çiçek: "İmza ıslak imzadır"


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, "imza" tartışmasıyla ilgili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun bugüne kadarki geleneklerine uygun davet yapıldığını belirterek, "Altında davet sahibinin imzası, ıslak imzadır. Öyle birinin attığı imza değildir. Bugüne kadar komisyonunun geleneklerine de uygun olarak yapılmıştır. Neticede imza, kendi imzası... İtiraz eden varsa bu imza yetkili makamlara gönderilir, ona ait midir, değil midir, ortaya çıkar. Aksini iddia edenler de bu sonuç sebebiyle mahkum olabilir. Atılmış imza, ıslak imza..." dedi.

    Bir gazetecinin "Komisyon Başkanı Türkiye'de değilmiş..." demesi üzerine Çiçek, "Geleneklerine uygun olarak nasıl yapılıyorsa buradaki davet ona göre yapılmıştır. Biz böylesine önemli bir tasarıda uzlaşmayı temin etmek adına, tasarıyı bugün görüşmek yerine, görüşülebilirdi, usul itirazları olurdu ama Komisyonun Başkanvekili, arkadaşlarımız, sayın üyeler, muhalefetten katılan milletvekilleri de toplantının Cumartesi günü yapılmasını uygun gördü. Tasarıyı Cumartesi günü görüşeceğiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow