hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MSB: "İzmir kimsenin hava üssü değil"

    MSB: İzmir kimsenin hava üssü değil
    expand

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "İzmir'deki hava kontrol merkezi üs değildir, bir karar mekanizmasıdır. İzmir herhangi bir ülkenin veya NATO'nun hava üssü durumunda değildir. Bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

    Bakan Gönül, İzmir programı kapsamında AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi ve plaket verdi. Partilerinin, kadınların temsiline önem verdiğini anlatan Bakan Gönül, partinin iç tüzüğünün yazılışına en önemli katkıyı kadınların sağladığını kaydetti.

    Hükümetleri döneminde kadınlarla ilgili sorunların çözümünde önemli mesafelerin alındığını dile getiren Gönül, TBMM'de temsil edilen kadın oranının "en yüksek seviyede olduğunu" belirtti.

    Bakan Gönül, Ömer Cihat Akay'ın partinin il başkanı seçim çalışmalarını yürüteceğini, Kızılırmak'ın da kadın kolları başkanı olarak yerinin belli olduğunu ifade ederek, "Bizim ne olduğumuz belli değil: ama ne olursa olsun gönüllerimiz bir" dedi.

    Bakan Gönül, gazetecilerin Libya'ya yönelik operasyonla ilgili sorusu üzerine, NATO'nun bir savunma teşkilatı olduğunu, bu teşkilatın karar mekanizmalarının bulunduğunu anımsattı.

    Temenni etmemelerine rağmen Libya'da "iç harp manzarasının yaşandığı görüntüsünün oluştuğunu" belirten Bakan Gönül, "Bundan fevkalade rahatsızız. Bildiğimiz gibi Libya konusunda 3 aşamalı karar alınmıştı. Bunlardan birincisi insani yardım, ikincisi silah ambargosu, üçüncüsü hava uçuşlarının yasaklanması. Biz Türkiye olarak ikisine dahiliz, insani yardım ve silah ambargosu. Silah ambargosunda beş gemimiz şu anda o bölgede, birisi de hareket halinde. Bir denizaltımız vazifelendirilmişti. Altı da savunma uçağımız göreve hazır, üssünde beklemektedir. Bunlar silah ambargosuyla ilgili. İnsani yardım konusunda ise çatışmalar henüz devam ettiği için bütün hazırlıklar yapılmış olmasına rağmen buna ulaşabilmiş değiliz" dedi.

    Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla oradaki yaralıların Türkiye'de tedavisinin öngörüldüğünü ifade eden Bakan Gönül, "Bunda İzmir'e görev verilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. İzmir'in hem personeli, hem donanımları itibariyle bu işi hakkıyla yapacak kapasiteye, kabiliyete sahip olduğundan şüphemiz yoktur. İzmir'deki hava kontrol merkezi üs değildir, bir karar mekanizmasıdır. İzmir herhangi bir ülkenin veya NATO'nun hava üssü durumunda değildir. Bundan sonra da olmayacaktır. Bir karar mekanizmasıdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow