hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Mutlu: "Bize Taksim için başvuru gelmedi"

    Vali Mutlu: Bize Taksim için başvuru gelmedi
    expand

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması için henüz kendilerine başvuru yapılmadığını söyledi. Türk-İş Başkanlar Kurulu ise, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamaya karar verdi.

    İstanbul Valisi Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Yaklaşan 1 Mayıs'la ilgili soru üzerine Vali Mutlu, kendilerine 1 Mayıs'la ilgili henüz bir müracat yapılmadığını açıkladı. Resmi müracat beklediklerinin altını çizen Vali Mutlu, öncelikli beklentilerinin 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması noktasında bir işbirliği olduğunu sözlerine ekledi.

    İlahiyatçıların evlerindeki aramalar

    İlahiyatçıların evlerinde ve bürolarında yapılanan aramalarla ilgili bu kişilerin emniyete çağırılıp çağrılmayacağına ilişkin bir soruya da yanıt veren Vali Mutlu, yapılan aramaların emniyetin doğrudan doğruya yürüttüğü çalışmalar olmadığını söyledi.

    Vali Mutlu, bu tür soruşturmalar adli makamların direktifleriyle yapıldığını hatırlattı.  

    Bomba paniği

    Emniyet Müdürü Çapkın da, İngiltere'de gündemin bir numaraları maddesi haline gelen bomba süsü verilmiş düğün pastası paketinin kargoyla İstanbul'a gönderilmesine ilişkin detaylı bilgiler verdi.

    Söz konusu paketi Türkiye'de evlenen iki gencin, bu evliliğe onay vermeyen bir arkadaşları tarafından İngiltere'den gönderildiğini söyleyen Çapkın,"Pakette patlayıcı süsü verilmiş hamur var. İngiliz makamları bunu fark etti. Bizi uyardılar. Gidip tespit ettik, önce şaka zannettik, sonra anladık ki evlilikle ilgili bir tartışma var. Gerekli işlem yapıldı. Silah falan değil,İngiltere'nin uyarmasıyla, aynı gün bulundu" şeklinde konuştu.

    TÜRK-İŞ 1 Mayıs'ta Taksim'de

    Bu arada, Türk-İş Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın merkezi olarak İstanbul Taksim Meydanı'nda, ayrıca tüm bölge ve illerde düzenlenecek mitinglerle kutlanmasına karar verdi.

    Türk-İş'ten yapılan açıklamada, "Türk-İş Başkanlar Kurulu Taksim Meydanı'nda ve diğer il ve bölgelerde yapılacak kutlamaların diğer emek ve meslek örgütleri ile birlikte yapılmasına ve kutlamaları ortaklaştırmak için gerekli adımların atılmasına karar vermiştir" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow