hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Yıldızları hiç saymadım"

    Erdoğan: Yıldızları hiç saymadım
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2023 hedeflerini içeren seçim beyannamesini 15 Nisan'da açıklayacaklarını söyledi. Oy oranı vermeyi sevmediğini belirten Erdoğan, "Yıldızları hiçbir zaman saymadım. Seçim günü ortaya çıkar" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Londra dönüşü uçakta bazı gazete temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

    Erdoğan, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün terfi ettirilip özel yetkilerinin kaldırılmasından sonra gazetelere atılan başlıklardan rahatsız.

    Erdoğan tepkisini "Hoş değil, üzüntü duyuyorum" sözleriyle dile getirdi.

    "Zekeriya Bey bir görev ifa etti, başsavcıvekilliğine getirildi" diyen Erdoğan, "Yerine de Fikret Seçen Bey geldi. Görev dağılımına bakıyorum, Ergenekon davası Fikret Bey'e bağlı. Farklı şey aramak yanlış. 'Süreç bitecek' demek yanlış. Her gelen bırakılan noktadan devam eder. Yargıya müdahalemiz söz konusu değil" şeklinde konuştu.

    Gazeteciler Erdoğan'a Suriye'deki halk isyanını da sordu. Başbakan, yaşananları kaygıyla izlediğini anlattı, Suriye lideri Beşar Esad'ı 1-2 gün içinde tekrar arayacağını söyledi.

    Erdoğan, "Hükümet değişikliğinden öte olağanüstü hal uygulamasının kaldırılması, siyasi tutukluların serbest bırakılması, yeni anayasa dahil beklentiler vardı. Eğer bu beklentiler olmazsa pazartesi Esad'a söyleriz" dedi.

    Kürt sorununa da değinen Erdoğan, Barış ve Demokrasi Partisi'nin çözüm sürecinden rahatsız olduğunu savundu, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yönelttiği bir soruyu da aktardı.

    Erdoğan, "Kürt sorununu ilk ben söyledim. Sayın Sezer'in de bulunduğu bir toplantıda 'Benim bu ifadeyi kullanmamdan niye rahatsız oluyorsunuz?' diye sordum. Erbil sürecini gördünüz, ben gittim. Kim rahatsız oldu; BDP. Kendileri sürekli Barzani, Talabani ile mekik dokur gibi görüştüler. Şimdi kestiler, 'Kürt sorununu burada konuş' diyorlar. Kandil ne işe yarar orada? Barış için işaret fişeklerini atalım" diye konuştu.

    12 Haziran genel seçimleri...

    Başbakan Erdoğan, 12 Haziran genel seçimleri için 106 bin dernekle 81 ilde kamuoyu araştırması yaptırdığını açıkladı. 2023 hedeflerini içeren seçim beyannamesinin 15 Nisan'da açıklanacağını duyurdu.

    Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ve avanesi benim oran verdiğimden bahsediyor. Ben yıldızları hiçbir zaman saymadım. Ne kadar oy alırız Allah kerim. 15 Nisan'da seçim beyannamesinin açıklamasını yapacağız. Biz ısrarla bir şeyi vurguladık. '2002 çıraklık, 2007 kalfalık, şimdi de ustalık dönemi' diyoruz. Bu dönemden sonra bir dönem mola vereceğiz. Sonrasında devam edeceğiz. Ama bakarsınız mola hoşumuza gider tamamen bırakırız. Çekilip 'Biz böyle sadece danışmanlık verelim' diyebiliriz" dedi.

    Başkanlık sistemi tartışmasına da son noktayı koyan Erdoğan, "Seçim öncesi gündeme gelmesini istemiyorum" diye konuştu.

    CHP'li Tekin: "Halkımız yıldızları saydıracak"


    Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'den dönerken yaptığı açıklamaları hatırlattı.

    Başbakan'ın, "Ben hiç yıldızları saymadım" dediğini anımsatan, Tekin, şunları kaydetti:

    "Olabilir, ama her şeyin bir ilki vardır. 12 Haziran günü halkımız Başbakan'a yıldızları saydıracak. Sayın Erdoğan, 'Bu dönemden sonra, bir dönem mola vereceğiz, sonrasında devam edeceğiz. Bakarsınız mola hoşumuza gider dönmeyiz' diye de konuşmuş.

    Benden hatırlatması, Sayın Başbakan'ın gidişi olur, dönüşü olmaz. Çünkü, sandıktan çıkacak halkın yumruğuyla yıldızlar sayacak olan Başbakan'ı biz de emekliye sevk edip tatile göndereceğiz. Öyle bir dönem dinlenip dönerim diye düşünmesin, biliyoruz ki, AKP emeklilere kamuda çalışmayı yasaklamıştı, biz de onun tatilini uzatacağız. Ama, mola döneminde yargı yakasına yapışır mı yapışmaz mı bilemem... İyi düşünsün."

    Başbakan Erdoğan'ın, "çıraklık ve kalfalık dönemlerini geçerek ustalık dönemlerine geldiklerini" söylediğini de anımsatan Tekin, "Ne diyeyim, Allah milletimizi, devletimizi korusun. Çıraklık döneminde yolsuzlukları arşa ulaşan AKP'nin ustalık dönemine geldiğini duymak gerçekten endişe verici..." ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow