hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta uçağı pilotaj hatasından mı düştü?

    Isparta uçağı pilotaj hatasından mı düştü
    expand

    Isparta'da 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili davaya devam edildi. Kazanın olduğu tarihte Atlasjet'in Uçuş İşletme Müdürü, pilotun iniş yaparken çıkarma yapacağı yerde toplama yaptığını iddia etti, kazanın pilotaj hatası olduğunu savundu.

    Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Atlasjet yetkilileriyle kazada hayatını kaybeden bazı yolcuların yakınları katıldı.

    Kaza tarihinde Atlasjet firmasında uçuş işletme sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Erbilgin, ilk kez hakim karşısına çıktı.

    Olaydan sonra enkaz alanında inceleme yaptığını söyleyen Erbilgin, kazanın matematiksel hatadan kaynaklandığını öne sürdü; "Pilot 30 derecelik çıkarma yapacağı yerde toplama yaparak yanlış yöne sapmıştır. Bu pilotaj hatasıdır" dedi.

    Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, Anadolu Üniversitesi'nden ve Türk İş Teknik şirketinden toplam 5 kişiyi bilirkişi olarak tayin etti.

    Bilirkişi heyeti, bir sonraki duruşmada yemin ettikten sonra, kazayla ilgili gerekli incelemeleri yapacak ve hazırladığı raporu mahkemeye sunacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow