hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Libya'dan 321 yaralı getirdi

    Türkiye Libyadan 321 yaralı getirdi
    expand

    Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı 321'i yaralı 470 kişiyi getiren Ankara Feribotu, Çeşme Limanı'na ulaştı.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı yaralılarla Çeşme Limanı'na ulaşan Ankara feribotundaki "18'i ciddi 70 ağır yaralıya müdahale edildiğini" ayrıca Bingazi'de bir sahra hastanesi kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

    Çeşme Limanı'nda saat 16.00'da kapakları açılan feribottan ilk etapta durumları çok ağır olan 2 kişi, helikopterle İzmir'deki hastanelere sevk edildi.

    Ardından feribotun içine giren ambulanslar aldıkları hastalarla Çeşme, Urla ve Seferihisar'daki hastanelere hareket etti. Daha sonra sedyelerle feribotun içinden alınan yaralıların, kurulan 7 sahra hastanesinde tedavisine başlandı.

    Sahra hastanesine getirilen yaralılara, kimliklerini belirten yaka kartları ve künyeler takıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar çevredeki hastanelere sevk ediliyor.

    Yaralıların çoğunluğunda, silahla ateş açılması ve bombalama sonucu yanıklar oluştuğu gözlendi.

    İçişleri Bakan Osman Güneş ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sahra hastanesine sevk edilen yaralıları ziyaret etti.

    Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Bakan Akdağ, 18'i ciddi olmak üzere 70 ağır yaralıya müdahale edildiğini belirtti.

    Feribot, Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere 27 Mart'ta İzmir'den yola çıkmıştı.

    Libya'nın Misurata ve Bingazi limanlarından 321 yaralı ile refakatçi ve tahliye amaçlı 158 kişiyi alarak dün Çeşme'ye doğru harekete geçti ve bugün saat 15.00 sıralarında Çeşme limanına ulaştı.

    Dalaman'a da 10 yaralı getirildi

    Bingazi'den 1'i çocuk 9 yaralı, 8 refakatçi ve 3 doktor olmak üzere toplam 20 kişilik bir grup, askeri uçakla gece saat 23.45 sıralarında Dalaman Havalimanı'na indi.

    Yaralılardan bazıları, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Muğla 112 Acil Servisi'ne ait 11 ambulans yaralılar için havaalanında bekledi.

    İlk müdahalenin ardından tamamı Libyalı olan 1'i çocuk 6 yaralı Muğla Devlet Hastanesi'ne, 3 yaralı ise Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow