hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahin'den TSK'nın 'Balyoz' açıklamasına eleştiri

    Şahinden TSKnın Balyoz açıklamasına eleştiri
    expand

    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay'ın görevli ve emekli 163 TSK personelinin tutukluluk halinin devamıyla ilgili açıklamasına yönelik, "TSK keşke böyle bir açıklama yapmasaydı" dedi. Şahin, açıklamanın yargılamaya müdahale olarak algılandığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, "Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı" diye konuştu.

    Mehmet Ali Şahin, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, "Askerlerimizin hala tutuklu olmalarını anlamakta zorlanıyoruz" açıklamasını eleştirdi.
     
    "Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı" diyen Şahin, kararlara itiraz için Yargıtay'ı adres gösterdi.
     
    Devam eden davalar konusunda değerlendirme yapılmaması gerektiğini belirten Şahin, "Hatalı karar varsa, 'bildirilerle yargılamaya gölge düşüyor' izlenimi vermek yerine Yargıtay var" dedi.

    Meclis Başkanı yargıya da seslendi, "Yargı süreçlerinin makul sürede sonuçlanması tutuklamaların adeta cezaya dönüşmemesine azami özen gösterilmeli" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, Genelkurmay Başkanlığının, görevli ve emekli 163 TSK personelinin tutukluluk halinin devamıyla ilgili açıklamasına yönelik, "Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı" dedi.

    Çelik, "Yargılama devam ettiğinde, doğal seyri içerisinde bu tutuklu insanlar yarın serbest bırakılsa 'asker bastırdı, bunlar serbest bırakıldı' denir. Bu kamu vicdanını kanatır. Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı. Nasıl yorumlarsanız yorumlayın,
    bu yargıya müdahale olarak algılanır. Doğru olmamıştır" dedi.

    Bir gazetecinin, "12 Eylül darbecileri için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yargı yolu açılıyor gibi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık Çelik, "Anayasa değişikliği bunun için yapıldı. Olması gereken buydu. Bunu hukuk devleti adına olumlu bir gelişme olarak nitelendiriyorum" diye konuştu.

    AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, "Yargılama süreçlerine intikal etmiş konular üzerinde yapılan her türlü yorumu yanlış buluruz" dedi.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genelkurmay'ın "Balyoz Davası"ndaki tutuklamalara ilişkin açıklamasını "aşırı hassasiyet" olarak değerlendirerek, doğru bulmadığını söyledi.

    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığının "Balyoz Davası" kapsamında görevli ve emekli 163 TSK personelinin tutukluluk halinin devamıyla ilgili açıklamasına ilişkin, "Bu bildiri, yargıya verilmiş bir muhtıradır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow