hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Heyelan apartmanı yıkıyordu!

    Heyelan apartmanı yıkıyordu
    expand

    Zonguldak'ta, spor salonu inşaatının üst tarafında meydana gelen heyelanda 5 katlı apartman yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Deprem olduğunu sanarak dışarıya çıkan apartman sakinleri, büyük korku yaşadı. 'Oturulamaz' raporu verilen bina tahliye edildi.

    Bahçelievler mahallesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan spor salonu inşaatının üst tarafındaki yamaçta saat 13.00 sıralarında heyelan meydana geldi.

    İstinat duvarı ile birlikte inşaat alanına doğru kayan toprak, üst taraftaki 15 dairenin bulunduğu 5 katlı Sekizler apartmanını da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

    Binanın giriş merdivenlerini de alıp götüren heyelan sırasında deprem olduğunu sanan bina sakinleri, panik içinde binanın diğer merdivenlerinden dışarıya çıktı.

    Büyük korku yaşayan bina sakinleri, spor salonu inşaatını yapan müteaahit firma çalışanlarına ve yetkililere tepki gösterdi.

    Apartman sakinlerinden öğretmen Orhan Yılmaz, Valilik, Savcılık ve belediyeye daha önce önlem alınması için müracaat ettiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Diğer vatandaşlar da müteahhit firmadan şikayetçi olacaklarını dile getirdi.

    İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevli polis memuru Tarık Kömür de telsizden yapılan anons ile oturduğu apartmanın bulunduğu yerde heyelan olduğunu öğrenince olay yerine gitti.

    Binanın durumunu görünce şoke olan Tarık Kömür, "3 arkadaş burada kalıyorduk. Şimdi nerede kalacağız? O kadar söylendi bu olay, ama önlem alınmadı" dedi.

    Bina tahliye edildi

    Haber verilmesi üzerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi ekipleri heyelan bölgesinde inceleme yaptı.

    Yapılan inceleme sonunda 'Oturulamaz' raporu verilen binanın tahliyesine karar verildi.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, heyelana spor salonu inşaatı için yapılan temel kazısının neden olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow