hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de maskeli Balbay tanıtımı

    CHPde maskeli Balbay tanıtımı
    expand

    CHP İzmir adaylarını tanıttı. İzmir ikinci bölge ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilen "Ergenekon" soruşturması tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay'ın adı anons edildiğinde partililer Balbay'ın kağıttan maskesini taktı ve "Hepimiz seninle tutukluyuz" sloganı attı.

    CHP İzmir milletvekili adaylarını, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde tanıttı.

    CHP bayraklarıyla süslenen 800 kişilik salonun dışı da doldu.

    Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı toplantıda, CHP reklam filmi barkovizyondan gösterilirken, Onur Akın'ın seslendirdiği "Kılıçdaroğlu' şarkısı ile "Bir ıslık da sen çal' adlı şarkı çalındı.

    Törene liste dışı kalan İzmir'in altı milletvekilinin katılmaması dikkat çekti Törene, DP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa ederek, CHP'den aday gösterilen Aytun Çıray da katıldı.

    Adaylar arasında en çok alkışı Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Levent Piriştina aldı.

    Suikasta kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, eşinden söz edildiğinde gözleri doldu.

    Aday tanıtımında sıra ikinci bölge ikinci sıra adayı Mustafa Balbay'a geldiğinde partililer ayağa kalkıp Balbay'ın kağıttan posterini yüzünü taktı.

    Balbay'ın kardeşi Suat Balbay, maske ile sahneye çıktı ve partilileri selamladı. Partililer, "Hepimiz seninle tutukluyuz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye" sloganını attı.

    CHP ikinci bölge birinci sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel, sabah saatlerinde babasını kaybettiği için aday tanıtım törenine gelemedi.

    Partililere acı haberi İzmir İl Başkanı Bayır verdi. Adaylardan Seniye Nazik Işık da İsveç'te toplantıda olduğu için katılmadı.

    Adaylar yan yana dizilip ellerini havaya kaldırarak, partilileri selamladı ve objektiflere poz verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow