hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili Ensarioğlu'dan BDP'ye destek

    AK Partili Ensarioğludan BDPye destek
    expand

    Eski BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın istifaya çağırdığı AK Partili milletvekili adaylarından Galip Ensarioğlu, BDP'lilerle bir araya geldi. Ensarioğlu, YSK'nın veto kararını "bütün bölgeye yapılmış bir haksızlık" olarak yorumladı.

    YSK'nın 12 bağımsız adayın başvurusunu veto etmesinin ardından, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tepkiler devam ederken, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, BDP'ye destek ziyaretinde bulundu.

    Ensarioğlu, "Biz bu kararı yanlış buluyoruz. Karar yeniden gözden geçirmeli. Telafi etmenin yolu varsa telafi edilmeli. Hiçkimsenin seçim ortamını germeye ve sonuçları hakkında şaibe olşturmaya hakkı yok" dedi.

    Selahattin Demirtaş da, demokrasi için YSK kararına ortak tavır alınması çağrısını yineledi; "Gelinen aşamada eğer YSK sorunu çözmeyecekse parlamentonun duruma el atması lazım. Umuyoruz ki bu sorun çözülsün, eksik de olsa demokratik bir yarışı hep birlikte yapalım" dedi.

    Ensarioğlu'na Demirtaş'ın istifa çağırısı da soruldu. Ensarioğlu, "Biz kendilerinin de bizim de her türlü zorluğa, haksızlığa karşı olsak da siyasi zeminde mücadele etmekte kararlı olmak zorundayız" dedi.

    Şimdi herkesin gözü Ankara'da. YSK'nın itirazları nasıl değerlendireceği merak ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow