hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Partisi'ne haciz geldi

    Türkiye Partisine haciz geldi
    expand

    Türkiye Partisi Antalya İl Başkanlığı'nın dört katlı binasındaki mobilyaların parasının ödenmediği gerekçesiyle 14 aydır süren icra takibi sonucu haciz kararı alındı. Haciz işlemi parti binasında kimsenin bulunmaması nedeniyle yapılamadı, yöneticilere bir gün süre verildi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya'da kuyumculuk şirketi ve mobilya imalathanesi bulunan Abdülkadir Bostan tarafından Türkiye Partisi Antalya İl Başkanlığının Aspendos Bulvarı'ndaki dört katlı binası için 42 bin lira değerinde mobilya imalatı yapıldığı ve bu borcun 2009 yılından bu yana ödenmemesi üzerine 14 aydır Antalya 9. İcra Müdürlüğünde sürdürülen icra takibi sonucu haciz kararı alındı.

    Borçlu Türkiye Partisi Antalya İl Başkanlığınca yapılan itirazların ardından Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan itirazın iptali davası alacaklı lehine sonuçlandı. Karar üzerine, haciz işlemi bugün uygulamaya konuldu.

    Alacaklı Abdülkadir Bostan, Avukatı Halil Arat ve 9. İcra Müdürü, haciz işlemi uygulamak üzere Türkiye Partisi Antalya il Başkanlığına geldi.

    Parti binasında sorumlu kimse bulunmayınca, haciz işleminin yapılamadığı haciz tutanağına görevli tarafından yazıldı. Bu sırada partinin istifa eden eski yöneticileriyle telefon görüşmesi yapan alacaklı Abdülkadir Bostan, bir günlük süre verdiğini icra görevlisine bildirdi. Haciz tutanağına, haciz işlemi için bir gün süre verildiği de yazıldı.

    Abdülkadir Bostan, 42 bin liralık alacağının uzun süredir beklemesine rağmen ödenmediğini, kendisinin de icra yoluna başvurduğunu söyledi. Parti genel merkezindeki bazı yöneticilerle de konuştuğunu ancak borcun ödenmediğini anlatan Bostan, alacağının takipçisi olduğunu belirtti.

    Bostan'ın avukatı Halil Arat da, 42 bin liralık alacakları olan ana paranın yasal faiziyle birlikte 72 bin 170 bin 94 liraya yükseldiğini belirterek, verilen bir günlük ek sürede borcun ödenmesi ya da bu yönde işlemlerin başlatılmaması halinde parti binasındaki eşyaların haczedileceğini bildirdi.

    Bu arada eski yöneticilerin istifası nedeniyle partinin yöneticilerinin değiştiği öğrenilirken, yeni yöneticilere ise ulaşılamadı.

    Öte yandan partinin il başkanlığında bir katın boşaltıldığı, Sivas bağımsız milletvekili adaylığı için istifa eden eski Genel Başkan Abdüllatif Şener'in kitaplarının da kattaki merdivenlere bırakıldığı görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow