hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den 'tepki çeken' seçim afişi!

    AK Partiden tepki çeken seçim afişi
    expand

    Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde AK Parti ilçe binasına asılan afişte merhum Başbakan Bülent Ecevit'in Bill Clinton ile olan fotoğrafının kullanılması tepkilere neden oldu.

    DSP Antalya İl Başkanlığı, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı'nca hazırlanan merhum Başbakan Bülent Ecevit'in fotoğrafının da yer aldığı seçim afişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

    DSP Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve partililer, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na verdikleri suç duyurusu dilekçesinin ardından adliyebinası önünde basın açıklaması yaptı.

    Başkan Büyüknohutçu, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı tarafından parti binasının balkonuna asılan afişe, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in 2000 yılındaeski ABD Başkanı Bill Clinton ile görüşmesindeki fotoğrafının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında Barack Obama ile görüşmesindeki fotoğrafla yanyana getirilerek, "10 yılda Türkiye'nin itibarını yükselttik" ifadesine yer verildiğini söyledi.

    Fotoğrafın yer aldığı gazeteyi de gösteren Büyüknohutçu, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı'nca hazırlanan seçim afişinin, eski genel Başkanları Bülent Ecevit ile DSP'nin manevi şahsiyetini zedelediğini belirtti.

    Açıklamasında suç duyurusu dilekçesini de okuyan Büyüknohutçu, afişte Ecevit'in saygın devlet adamlığı duruşunun çarpıtıldığını, Ecevit'in kişiliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarının alenen zedelendiğini belirterek,"Sayın Bülent Ecevit'in resmi kullanılarak ve o dönemde devletimizin itibarsız olduğu kastedilerek açık suç işlenmiştir. Hem merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in hem de DSP'nin manevi şahsiyetine kasıtlı olarak saldırılmıştır" dedi.

    Büyüknohutçu, AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin ile ilçe yönetim kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca yasam işlem başlatılmasını talep etti.

    AK Parti binasına siyah çelenk

    Bu arada DSP İl Başkanlığınca, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in fotoğrafının da yer aldığı seçim afişini hazırlatan AK Parti Elmalı İlçe binasının önüne siyah çelenk bırakıldı.

    DSP Antalya il yöneticileri ve milletvekili adaylarından oluşan bir grup, AK Parti ilçe binasının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan DSP, Antalya milletvekili adayı Ragıp Hazar, "Rahmetli Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit'e ait fotoğrafın yer aldığı afiş, Bülent Ecevit'in ve Demokratik Sol Parti'nin manevi şahsiyetine yönelik bir saldırıdır" dedi.

    Kullanılan fotoğraf ile Ecevit'in devlet adamlığı duruşunun çarpıtıldığını savunan Hazar, AK Partili ilçe yöneticilerinin suç işlediklerini ileri sürdü.

    Hazar, şunları söyledi: "Hiç kimse ve hiçbir kuruluş, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıllarca
    Başbakanlığını yapmış ve DSP gibi Türkiye siyasetinde önemli bir yeri olan siyasi partinin kuruculuğunu ve genel başkanlığını yapmış önemli devlet adamını küçük düşürücü davranışlar içerisinde bulunamaz. Bu durumdan, AKP Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri sorumludurlar."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow