hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski milletvekili Mehmet Gedik öldürüldü

    Eski milletvekili Mehmet Gedik öldürüldü
    expand

    Anatavan Partisi Bursa eski milletvekili Mehmet Gedik Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

    Alınan bilgiye göre, 1987-1995 yılları arasında Anatavan Partisi Bursa milletvekilliği görevinde bulunan Mehmet Gedik, arkadaşlarıyla birlikte Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restorana gitti.

    Restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izleyen Gedik ile yan masada oturan M.A.Ş. adlı kişi arasında tartışma çıktı.

    Gedik'in maçın 0-0 sona ermesinin ardından argo konuştuğu, tartışmanın, yan masada bir kadın ile birlikte oturan zanlı M.A.Ş'nin "Yanımda bayan var. Biraz dikkatli ol" uyarısında bulunmasının ardından başladığı öne sürüldü.

    Tartışmanın ardından zanlı M.A.Ş'nin tabancasıyla 8 el ateş ettiği ve 4 kurşunun Gedik'e isabet ettiği bildirildi.

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlı M.A.Ş, sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlı M.A.Ş, daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekiplerince Bursa'ya getirildi. Zanlının, Asayiş Şub eMüdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

    Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

    Bursa Valisi'nden açıklama

    Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gedik'in silahlı saldırı sonucu ölümüyle ilgili olarak, "Şu anda bilgi olarak sadece ölüm var. Başka bir şey yok" dedi.

    İçişleri Bakanı Osman Güneş de, "Soruşturma çok yönlü devam ediyor. Sebebi nedir,
    çok kısa sürede ortaya çıkacak" diye konuştu.

    2 dönem görev yapmıştı

    Mehmet Gedik, 2 dönem parlamentoda görev yapmıştı.

    Mehmet Gedik, 1953 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Gedik, serbest müteahhitlik yapmıştı.

    TBMM'nin 18 ve 19. döneminde milletvekili olarak görev yapan Mehmet Gedik, 2 çocuk babasıydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow