hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alparslan Arslan'ın ev-işyerinde arama!

    Alparslan Arslanın ev-işyerinde arama
    expand

    1. Ergenekon davasında mahkemenin isteği üzerine sanık Alparslan Arslan'ın avukatlık yazıhanesinde ve evinde yapılan aramalara ilişkin görüntüler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye gönderildi.

    Görüntüler, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen üç DVD'lik ancak ses olmayan görüntülerde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) bağlı ekiplerin Arslan'ın evinde ve işyerinde detaylı bir arama yaptıkları görülüyor.

    Polislerin işyerinde yaptığı aramada masaüstü bilgisayarın kasası açılarak içinden hard disk alınıyor.

    İşyerinde yapılan aramada, harddisk ve disketler masanın üzerinde kamera ile kayıt altına alınıyor. Alparslan Arslan'ın nüfus cüzdan fotokopisini de de masanın üzerinde kayıt ediliyor.

    Bir polis memuru üzerinde 'Yeditepe Hukuk & Danışmanlık' ile 'Alparslan Arslan' yazan kartviziti kameraya göstermesi dikkat çekiyor.

    Ofiste yapılan aramada Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesini tasvir eden tablo dikkat çekerken, Arslan'a ait ajandalar da ayrıntılı şekilde inceleniyor. Arslan'ın ev aramasında polislerin evde buldukları "muska"yı açıp içindeki yazıları inceledikleri ve kamera ile çekim yaptıkları görülüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow