hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Edep yahu!"

    Erdoğandan Kılıçdaroğluna: Edep yahu
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonunu getirmediği o cümleye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "Edepsiz" yanıtı geldi. "Muhalefetin yaptığı en iyi iş küfür etmek" diyen Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "Sizin annenize saygım var, teşekkür ediyorum" diyerek tamamladı.

    Erdoğan, Esenler'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin hizmet ve yatırımlarının toplu açılış töreninde konuştu.

    "Bugünlerde muhalefetin en iyi yaptığı şey ne biliyor musunuz? Hakaret..." diyen Başbakan, "En iyi yaptıkları şey küfür. Ağızlarını bozuyorlar. Ağızlarından adeta köpükler saçıyorlar. Ağızlarıyla birlikte milletin temiz Türkçe'sini kirletiyorlar" şeklinde konuştu.

    Erdoğan, "CHP'nin, bir gazetenin edepsiz başyazarını neden transfer ettiği şimdi çok iyi anlaşılıyor. Meğer daha iyi küfretmek, daha iyi hakaret etmek, daha galiz sözler kullanmak için transfer etmişler. Anlaşılıyor ki, o yazarların dizlerinin dibine oturmuş, güzelce derslerini ezberlemişler. Kol kola yürüdükleri, avukatlığını yaptıkları, kol kanat gerdikleri o çetelerin tarzını, dilini, jargonunu epeyce ezberlemişler. İşte siz busunuz. İşte siz bu kadarsınız" dedi.

    Başbakan sözlerine şöyle devam etti:

    "Güzel bir söz vardır; 'Üslubu beyan, ayniyle insan'. Ağzınızdan çıkan ifadeler neyse siz de osunuz. Meşhur sözümüzdür. 'Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...' CHP Genel Başkanı'nın çok ama çok iyi bilmesi lazım. 'Eline, diline, beline hakim olacaksın'. Kim söylüyor bunu? Hacı Bektaşı Veli hazretleri. Ellerine hakim olamadılar, her fırsatta yürüttüler. Bellerine hakim olamadılar, kasetler ortada, kendisi de onun neticesinde genel başkan oldu.

    "Edep yahu!"

    Şimdi de dillerine hakim olamıyor; konuşmuyor, adeta cüruf saçıyorlar. Diğer partilerin liderleri ve sözcüleri de CHP Genel Başkanı'nın yolundan gidiyorlar. Bunlar millete 'bidon kafalı' derler, 'göbeğini kaşıyan adam' derler, 'yüzde 60'ı aptal' derler. Ama milletin o güzel Türkçesine, nezaketine, zarafetine, edebine, adabına, terbiyesine zerre kadar sahip değiller. 'Edep yahu' diyorum.

    "Sizin annenize saygım var"

    Ben bu üslubu, bu dili, bu edepsizliği milletimin takdirine bırakıyorum. Kaldı ki anaları dillerine alanlara sesleniyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, bizim medeniyetimizde anaların yeri çok saygındır. Benim sizin annenize saygım var. Teşekkür ediyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow