hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kız arkadaşa "laf atma" haksız tahrik sayıldı

    Kız arkadaşa laf atma haksız tahrik sayıldı
    expand

    Konya'da bir kişiyi bıçakla ağır yaralayan sanık, kız arkadaşına laf atılması sonucu, eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği belirtilerek 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 24 Aralık 2010'da merkez Selçuklu ilçesi Adliye Bulvarı'nda H.Y'yi (17) hayati tehlike arz edecek şekilde bıçaklayan ve tutuklu yargılanan sanık İbrahim Ethem Kara (20) ve tarafların avukatları katıldı.

    Kara, olay günü kız arkadaşına laf atıldığını, bir kafenin çıkışında mağdur ve Samet isminde bir kişiyle karşılaştığını, mağdurun telefonla bir kişiyi çağırdığını söyledi.

    Tartışma yaşandığını sonra da kavga etmeye başladıklarını ifade eden, Kara "Mağdurun elinde bıçak görünce ben de üzerimdeki bıçakla kendimi savunmak istedim. Bıçağı salladım. Bunun üzerine mağdur benim üzerimden kalktı. Ben de kız arkadaşımla olay yerinden uzaklaştım" dedi.

    Sanığın kız arkadaşı Zeynep K, ise olay günü Halil Ö'nün kendisine "güzelim, tatlım, yavrum, gezelim, konuşalım" gibi kelimelerle laf attığını, daha sonra arkasından gelerek kendisini elle taciz ettiğini savundu.

    Zeynep K, İbrahim Ethem Kara ile nişanlı olduğunu söylemesine rağmen laf atmaların devam ettiğini kaydetti.

    Halil Ö, kafenin önünden geçmekte olan Zeynep'e 'güzelim' diyerek laf attığını, sonra olayla bir ilgisi olmayan arkadaşının bıçaklandığını bildirdi.

    "Laf atma tahrik sayıldı"

    Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık hakkında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan kamu davası açılmış ise de, olay günü sanığın kız arkadaşına laf atma meselesi nedeniyle tartışmanın çıktığını söyledi.

    Sanığın, söz konusu tartışmayı, özellikle yanındaki kız arkadaşına laf atılmasının yarattığı haksız tahrik altında bıçağı rastgele savurarak mağduru hayati tehlike arz edecek şekilde yaraladığını belirten savcı, "Olayın gelişimi, sanıkla mağdurun olay öncesinde herhangi bir husumetlerinin bulunmaması ve tanık anlatımları dikkate alındığında sanığın öldürme kastıyla hareket etmediği ortaya çıkmıştır. Sanık haksız tahrik altında olayı gerçekleştirmiştir" dedi.

    Mahkeme heyeti, sanığı, mağdurdan kaynaklanan haksız tahrik altında olayı gerçekleştirdiği için 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

    Sanığa verilen ceza miktarı ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow