hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YGS kitapçıkları incelemesi tamamlandı

    YGS kitapçıkları incelemesi tamamlandı
    expand

    2011 YGS'ye giren yaklaşık 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarları ile tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarıyla ilgili savcılık incelemesi tamamlandı. Başsavcılık, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması konusunda "Tasarruf ÖSYM'ye aittir" dedi. Milli Eğitim bakanı Nimet Çubukçu ise, YGS ve ALES'le ilgili konuşmaktan çekindi.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, YGS'ye ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada, gelinen aşama ile ilgili 26 Nisan'da açıklama yapıldığı hatırlatıldı.

    O açıklamada YGS sonuçları için "Soruşturma sonucu beklenmeyecek inceleme tamamlandıktan sonra açıklanabilir" mesajı verilmişti.

    Başsavcılık bugün o incelemenin tamamlandığını duyurdu. Hem sınava giren 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarlarına bakıldı hem de tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarına ilişkin bilirkişi incelemesi savcılığa verildi.

    Açıklamada "Soruşturma tamamlandığında karar kamuoyuna açıklanacaktır" denildi.

    YGS sonuçlarına ilişkin olarak da ÖSYM işaret edildi; "Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması idari işlemdir bu durum ÖSYM Başkanlığı'nın tasarrufunda" mesajı verildi.

    ÖSYM'de ise yürütme kurulu toplantı halinde.

    Çubukçu soruları yanıtsız bıraktı

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İzmir'de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "YGS'de şifre" iddiaları ve İzmir'de ALES'in yenilenmesiyle ilgili, "ÖSYM bağımsız bir kurum. Konuya ilişkin açıklamaları ÖSYM yapıyor" dedi.

    Bakan Çubukçu önce, gazetecilerin YGS'deki şifre iddiaları ve İzmir'deki 278 adayın ALES sınavının yenilenmesiyle ilgili sorulara cevap vermek istemedi. Israrlı sorular üzerine "Bu sorulara ilişkin Mecliste hem gündem dışı bilgilendirme yaptım, hem basına yeteri kadar basın açıklaması yaptım. ÖSYM bağımsız bir kurum. Konuya ilişkin açıklamaları ÖSYM yapıyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow