hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP: "Çılgın proje bir aldatmaca"

    BDP: Çılgın proje bir aldatmaca
    expand

    BDP lideri Hamit Geylani, "Kanal İstanbul" projesine ilişkin, "Çılgın Proje, gündemi değiştirmek ve aldatmacadan başka bir şey değildir" dedi.

    Geylani, BDP'li belediye başkanlarıyla Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, parti olarak iyi niyetli projelerin yanında yer aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi.

    Barajlar gibi kültürel yozlaşma yaratan, doğayı tahrip eden ve çevreye zarar veren projelere karşı olduklarını kaydeden Geylani, ülkenin projeler konusunda önceliklerinin olması gerektiğine inandıklarını bildirdi.

    İlk önce "Kürt sorunu ile barış ve demokrasi projesinin ortaya konulması gerektiğini" ifade eden Geylani, "Çılgın proje, gündem değiştirmek ve aldatmacadan başka bir şey değildir. Türkiye'nin önce barış projesine ihtiyacı vardır. Demokrasi, barış ve huzuru getiremezseniz hiç bir proje işe yaramaz. Bizim için en önemli proje ise demokratik özerklik projesidir. Proje, Türkiye'nin geleceğini garanti altına alma projesidir. Bu proje üstelik çılgın değil, makul ve akıllıca hazırlanmış bir projedir. Demokratik özerklik, bir devlet biçimi, devletçik, devleti parçalama projesi değildir. Türkiye'nin bir bütün olarak demokratikleşmesini ön gören bir projedir. Yerel yönetimler demokrasinin kalesi olmalıdır. BDP'nin yerinden yönetim anlayışını ön gören demokratik özerklik projesini bütün Türkiye'ye anlatmak durumundayız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow