hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zana'dan Erdoğan'a: "Kredin tükendi"

    Zanadan Erdoğana: Kredin tükendi
    expand

    Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, siyasi ve askeri operasyonların durdurulması amacıyla düzenlenen mitingde konuşan BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, Başbakan Erdoğan'a "Kürt halkının sana verdiği kredi tükendi" diye seslendi.

    Zana, "Yıkıcı olma, istersen tarihe adını altın harflerle de yazdırırsın, istersen de diğerleri gibi çürüyüp gidersin, her şey senin elinde. Tankını, polisini geri çek. Eğer Kürt halkı taş atarsa sorumluluğu bana aittir. Bıçak kemiğe dayandı. Ne sen ne de partin bu halktan büyük değildir" dedi.

    BDP'nin destekleği Diyarbakır milletvekili adayı Leyla Zana, Silvan ilçesi Yolarası mevkiinde araç konvoyu eşliğinde binlerce partili tarafından karşılandı.

    Ana dilde eğitim, yüzde 10 barajının kaldırılması, siyasi tutukluların serbest bırakılması ile askeri ve siyasi operasyonların durdurulması amacıyla hazırlanan pankartların açıldığı mitingde, Zana'nın konuşması sık sık alkış, zılgıt ve sloğanlarla kesildi.

    "Artık bıçak kemiğe dayandı" diyen Zana, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ne sen nede parti bu halkta büyük değil. Kürt Halkının sana verdiği kredi tükendi. Bu ülkede çok karanlık şeyler var ki bu sorunun çözülmesi istenmiyor. Delila'nın ruhu, Şiyar'ın sesi ve Mazlum'un direnişi ile sizi selamlıyor ve emek günü olan 1 Mayısınızı kutluyorum" dedi.

    Ayakkabılarını çıkardıktan sonra konuşmaya başlayan Zana, "20 yıl sonra yine karşınıza çıktım. Neden ayakkabılarımı çıkardım? Çünkü bu güç, köylünün, kadının, emekçinin ve direnişin gücüdür. 20 yıl önce nasılsam 20 yıl sonra da aynı inançlayım. Kafamı her yastığa koyduğumda aklıma dağdaki gençler gelir. Geçmişte yaptıklarımdan pişman mıyım? Hayır. Çünkü bu dava onurlu bir davadır. Özgürlüğü için yürüyen bir halk, Allah katında da halkının katında da onurludur" dedi.

    Asker ve polisi suçladı

    Zana, "Polis de asker de diktatördür. Bu ülkede kim başa geçmişse, 'Bu ülkenin sahibiyim' diyor. Başbakan'a sesleniyorum; Bugüne kadar başa geçenlerin hepsi yakıp yıktı. Sen yıkıcı olma, sen istersen tarihe adını altın harflerle de yazdırırsın, istersen de diğerleri gibi çürüyüp gidersin, her şey senin elinde. Tankını, polisini geri çek. Eğer Kürt Halkı taş atarsa sorumluluğu bana aittir. Bu halk artık, 'Zindanların kapısı açılsın, dağdaki gençler insin ve halkı için siyaset yapsın' istiyor. Bu sorun çözülmediği sürece bu korku hep büyüyecek. AKP'deki Kürtlere de sesleniyorum; Halkınızın yanında yer almalısınız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow