hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye ateş püskürdü

    Kılıçdaroğlu ve Bahçeliye ateş püskürdü
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin Muğla milletvekili adayı, DGM'nin eski savcısı, 21 Mayıs 2003 tarihli 'Neşter' operasyonu iddianamesinde bakın ne diyor? O dönemde ne var biliyor musunuz? Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlük koltuğunda oturduğu SSK'da yolsuzlukların diz boyu olduğunu belirtiyor" dedi.

    AK Parti'nin Sultangazi ilçesinde düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, referandum öncesinde Sultangazi'de "muhteşem bir buluşma gerçekleştirdiklerini" ifade etti.

    Anamuhalefet'in söylediği gibi projeleri bulunmadığını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hep söylediklerine bakın, ne diyor? 'AK Parti ne veriyorsa biz beş katını vereceğiz' diyorlar, ama adını koyamıyorlar. Adını koydukları zamanda bitecekler ama söyledikleri 'AK Parti ne veriyorsa biz beş katını vereceğiz.' Ne diyor? 'Biz her aileye 600 lira vereceğiz' diyorlar. İnandınız mı? Sayın Kılıçdaroğlu, bak inanmamışlar. Fakat şüphesiz onun da inananları olabilir ayrı mesele ama gerçek başka.

    Sayın Kılıçdaroğlu'nun şu anda bir tane adayı var. CHP'nin Muğla milletvekili adayı, DGM'nin eski savcısı, 21 Mayıs 2003 tarihli (Neşter) operasyonu iddianamesinde bakın ne diyor? O dönemde ne var biliyor musunuz? Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlük koltuğunda oturduğu SSK'da yolsuzlukların diz boyu olduğunu belirtiyor. Şimdi de Kılıçdaroğlu'nun Muğla'da milletvekili adayı.

    Kılıçdaroğlu, ben konuşmuyorum bak, adayın kendisi, DGM savcısı olarak bizzat o zamanki iddianamesinde yazmış. İddianameyi okudum, başka bir şey değil. Sen yolsuzluklarla hani mücadele ediyordun? Yolsuzluğun bizzat içindesin, gömüldün. Zaten belli... Zira SSK'nın genel müdürlüğünü aldığı zaman SSK gayet iyi gidiyor, üstlendiği andan itibaren SSK yavaş yavaş battı, battı, battı... Artık baktı bu 'ben de iyice gidiyorum', merhum Ecevit'e gitti. Ecevit ne dedi? 'Veto.' Kılıçdaroğlu'nu aday yapmadı. Aday oldu da ne oldu? Ne olduğu belli."

    "Madem elinde dosyalar vardı..."

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ikide bir "Tayyip Erdoğan'ı ben geldiğim zaman ne yapacağım? Türkiye'yi ona dar edeceğim" dediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu önce kendine gel. Sen anamuhalefet partisinin grup başkanvekilleri arasında bulundun, elinde dosyalarla dolaştın. Madem senin elinde bu tür dosyalar vardı, bu savcılar boşuna mı duruyor? Niye getirip onlara teslim etmedin.

    Eğer Tayyip Erdoğan'la ilgili bir şey varsa bugüne kadar bunları niye yapmadın? Seni tutan mı vardı? Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Diyor ki 'geldiğim zaman bak ne yapacağım gör.' Aynısını Bahçeli de söylüyor. Seni tutan mı var? İkiniz bir araya gelin, beraber yapın. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Hadi gelin bir araya, varsa bir yolsuzluk Erdoğan'la ilgili bunu yapın."

    "Kafayı takmış benim oğluma"

    Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun şimdi de ağzına askerliği doladığını" ve askerlik mesleğiyle alakalı konuştuğunu belirterek, şunları söyledi: "Kafayı takmış benim oğluma. 'Senin oğlun 21 gün askerlik yaptı' diyor. Kardeşim dövizli askerliği ben mi çıkardım? Dövizli askerliğin tarihi belli. Şimdi benim oğlum yurtdışında okumuş, orada doktorasını yapıyor, Dünya Bankasında çalışmış. Bütün bunlar sebebiyle böyle bir hakkı kazanmışsa bu hakkının gereği olarak her vatan evladının istifade ettiği bir hakkı, o da gelmiş aynı bu şekilde bu hakkı kullanmış. Bunu şimdi her yerde gidip kullanıyor.

    Bunda bir suiistimal mi var veya ben oğlum için özel bir yasa mı çıkardım? Böyle bir şey mi var? Ya ne edep dışı bir davranış. Yani bundan prim elde edeceğini mi zannediyorsun? İkide bir her gittiği yerde bunu konuşuyor. Onun için diyorum ki, 41 gün içinde kapı kapı dolaşarak, 12 Haziran'da sandıkları AK Parti ile patlatalım. AK Parti ile patlatmaya 'evet' mi? Onun için heyecanınız kaybolmasın. Diri olacağız, iri olacağız, sandıklardan da çok güçlü çıkacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow