hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM'ye itirazlar çığ gibi büyüyor

    ÖSYMye itirazlar çığ gibi büyüyor
    expand

    YGS sonuçlarına itiraz nedeniyle ÖSYM önündeki kuyruk artarak sürüyor. İtiraz için son gün 27 Mayıs. ÖSYM ise, "İtirazlar sonunda yanlış puanlama tespit edilirse adaylar mağdur edilmeyecek" diyor.

    ÖSYM önündeki YGS sonuçlarına itiraz kuyruğu hala devam ediyor. İtirazlarda geçmiş yıllara göre büyük bir artış var. İtiraz için son gün 27 Mayıs. Bu nedenle sayının daha da artması bekleniyor.

    LYS yani ikinci basamak sınavı için başvuru süresi ise 6 Mayıs'ta bitiyor. Başvuru yapmak için ise barajı aşmak yani YGS'den en az 180 puan almak şart. Ama bazı adaylar YGS puanı hatalı hesaplandığı için baraj altında kaldıklarını ileri sürüyor.

    Puanı baraj altında olan bir çok aday var. Ve itirazlarının sonucunu LYS başvurusu bittikten sonra öğrenebilecekler. Bu nedenle onlar şimdi ikinci basamak sınavına girememe korkusu yaşıyor.

    ÖSYM ise bu konuda resmi bir açıklama yapmadı ama "Adaylar mağdur edilmeyecek" deniliyor.

    Eğer adayın puanı ÖSYM'nin yanlış hesaplaması sonucu baraj altında kalmışsa başvuru süresi geçse bile o adaylara yeni bir hak tanınabileceği belirtiliyor. Ama bu öğrencilerin neye göre hazırlık yapacakları belirsiz.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow