hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saadet'ten memura, emekliye yüzde 50 zam

    Saadetten memura, emekliye yüzde 50 zam
    expand

    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 12 Haziran seçimi için vaatlerini açıkladı. Kamalak, memur ve emekliye yüzde 50 zam sözü verdi.

    Kamalak, partisince Kahramanmaraş Hafız Ali Efendi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, kendileri dışında hiçbir partinin bu ülkenin problemlerini, sıkıntılarını çözemeyeceğini savundu.

    "Bundan 8-10 yıl önce mi terör daha fazlaydı şimdi mi? İşsizlik, yoksulluk fakirlik daha mı fazlaydı şimdi mi?" diye soran Kamalak, şöyle konuştu:

    "Bir parti çıkmış 2023 yılının projesini çiziyor. Sen bugünün problemlerini çözdün mü ki 2023'e el atıyorsun? Siz ancak 2023'te bu ülkeyi AB'ye köle yaparsınız. Soruyorum, işsizliği çözdün mü? İkiye katlanmış işsizlik. Faizi çözebildin mi, dış borcu bitirdin mi, terörü sonlandırdın mı, tarımı destekledin mi? Hangi problemleri çözdün mü ki 2023'e proje yapıyorsun. AK Parti'li kardeşlerime soruyorum. Bir parti sorunları çözmek için kaç milletvekilini Meclis'e göndermeli, kaç yıl iktidarda kalması lazım? Bu millet size anayasayı değiştirecek gücü verdi. Ne oldu?"

    Kamalak, yemin ederek yola çıktığını ve ne pahasına olursa olsun görevini yapacağını ifade etti.

    "Biz gömleğimizi değiştirmedik. Milli Görüş gömleğini üzerimizden çıkartmadık. Problemleri çözmek, adil düzeni getirmek, annelerin gözyaşını silmek için geldim. Şu meydanda borcu olmayan esnaf var mı? Türkiye'yi bu borçtan kurtarmak için geldim. Terörü durdurmak için geldim" diyen Kamalak, şöyle devam etti:

    "Türkiye, dünyanın en kalabalık ordularından birine sahip. Mehmetçik bizim, asker bizim ama silah yabancı, kullandığı jet yabancı, altındaki tank yabancı. Bunları üretmeyen bir milletin ayakta durması mümkün değildir. Bu sebeple yerli sanayi, ağır sanayi, milli sanayi diyoruz. Mutlak suretle üretmemiz lazım."

    Kamalak, çiftçinin problemlerini yakından takip ettiğini, tarımı desteklemek için üreticiye vergiden arındırılmış mazot vereceklerini vurguladı.

    Anayasa değişikliği

    Kamalak, ellerinde 16 kez değişime uğramış bir anayasa bulunduğunu belirterek, "Nasıl bir anayasa yapacağız? Bu ülkeyi köleleştiren bir anayasa mı, yoksa özgürleştiren bir anayasa mı? Önemli olan budur. Daha açık bir deyişle Türkiye'yi şehitler diyarını Hristiyan birliğine bağımlı bir anayasa mı yoksa İslam birliğini kurmak için teşvik edecek bir anayasa mı?" dedi.

    İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam vadettiklerini dile getiren Kamalak, kendilerine parayı nereden bulacaklarının sorulduğunu ifade etti. Bu sorunun kendilerine 1996'da da sorulduğunu; ancak o parayı Dünya Bankasının kapısını çalmadan, IMF'ye müracaat etmeden, "içerideki para babalarından kuruş almadan" bulduklarını dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

    "Müteşebbislerimize vergi yükü getirmeden hortumları fakir fukaranın musluğuna çevireceğiz. Binayı yapan başka benzerini yapamaz mı? Asgari ücretten vergi almayacağız. Oğlu kızı üniversitede okuyan anne babalara müjdeler olsun üniversite harçlarını kaldıracağız. Her çocuk doğduğunda devlet sigortasında olacak. Nüfus cüzdanı aynı zamanda sağlık karnesi yerine geçecek."

    "Zorunlu eğitim değişecek"

    Kamalak, zorunlu eğitimi baştan sona değiştireceklerini, eğitimin temeline önce ahlak ve maneviyat harcı dökeceklerini dile getirdi.

    İmam hatip liselerinin orta kısmını yeniden açacaklarını, dini eğitimin önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını ifade eden Kamalak, "Devletin gözetimindeki Kur'an kurslarına Ayşeleri, Fatmaları gönderebiliyor musunuz? 12 yaşını bitirinceye kadar Kur'an-ı Kerim yasaklı kitap. Var mısınız bunu değiştirmeye?" diye sordu.

    Kamalak, "tarihinden koparılmış bir milletin, kökünden kopartılmış ot gibi" olduğunu, bunun için tarihe sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.

    "AB'ye haçlı birliğine mi girmek istiyorsunuz, yoksa İslam birliğine mi? Milli Görüş'ten başka, adil düzenden başka bunu diyen var mı? O halde adres belli İslam birliği bir oy kadar yakın size" diye konuşan Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı:

    "Saadet Partisi bu ülke için alternatif değil, çaredir. Diğer partilerin nihai amacı AB'ye bağlanmak değil mi? AB'yi kuranlar kim? Hani bir zamanlar Antep'i, Maraş'ı işgal etmişlerdi ya, işte onlar. İyi niyetlisiniz ama ey gafiller bu şehit torunlarını AB'ye üye edeceksek şehitlerimizin suçu neydi."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow