hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Bugün pazar zor soru sormayacağım'

    Bugün pazar zor soru sormayacağım
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak mitinginde yaptığı konuşmada; ‘Bugün Pazar zor soru sormayacağım diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, “(Yakınlarımızı almak suç mu?) Yahu bir başkasının bir tane, iki tane yakını çıksa kıyamet koparıyorsunuz. Sen 50, 60, 70, 80 yakınını, akraba-i taallukatını yerleştireceksin, terör suçundan yargılanıp çıkanları yerleştireceksin, ondan sonra da konuşacaksın” dedi.

    Başbakan Erdoğan, Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, AK  Parti karşısında bir çete kardeşliğinin oluşturulmaya çalışıldığını, Türkiye'yi  eski karanlık günlere çekmek isteyenlerin bulunduğunu, buna izin  vermeyeceklerini, 12 Haziran'da milletin bu oyunu bir kez daha bozacağını  söyledi.

    “Kılıçdaroğlu’ndan özür bekliyoruz”

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan söylediği “yalanlardan” dolayı özür  dilemesini beklediğini, “bizden, milletten, tüm Müslümanlardan özür dilemesini”  beklediklerini, bu erdemi göstermediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle  konuştu:


    “Kendisi bizim kutsal değerlerimize dil uzattı, özür dilemedi.  Milletvekili adayı Allah'ın ayetine, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı kapısında  yazan Allah'ın ayetine 'Sinir bozucu' diyerek dil uzattı, hala özür dilemedi.  Profesörmüş. Yahu profesör olsan ne yazar? Her şeyden önce sen bir ilim kadını  olabilirsin, ama ne yazık ki irfan sahibi olamadın. Herhalde mezarlığın  girişindeki o ayeti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sözü  zannetti. Yahu sen ölmeyecek misin? Tabutunun üzerindeki o yeşil örtüde ne  yazıyor? 'Her nefis ölümü tadacaktır', sen de tadacaksın. Ölmeyecek miyiz? Kalan var mı? Öleceğiz. Musalla taşına getirip koyacaklar, hocaefendi musalla taşına gelecek, ne diyecek? 'Cumhurbaşkanı, başbakan niyetine' demeyecek, 'Trilyarder  niyetine' demeyecek, 'Profesör, ordinaryüs' niyetine demeyecek. Ne diyecek? 'Er  kişi, hatun kişi niyetine' diyecek.”

    “Ben avantajlıyım”

    Asıl eşitliğin musalla taşında gerçekleştiğini, herkesin hesabını hesap  gününde vereceğini, ak ve karanın o zaman belli olacağını belirten Erdoğan,  “Gömdükleri yer 2 metreküp yer yahu. Ben avantajlıyım 1,85 ile biraz daha fazla  olabilirim” dedi.


    “Baki kalan bu kubbede bir hoş sada olacak” diyen Başbakan Erdoğan,  “Geride güzellikler bırakıyorsan mesele yok. Bırakamıyorsan vay haline, yandın”  dedi.


    Kılıçdaroğlu'na yönelttiği soruları duymazdan geldiğini ifade eden  Erdoğan, şöyle devam etti:

    “Bugün pazar zor soru sormayacağım”


    “Şimdi kendisine bir soru daha yönelteceğim. Bugün pazar, tatil, zor  soru sormayacağım. Hafta içinde cevap bekleyeceğim. Soru şu: Değerli kardeşlerim,  Sayın Kılıçdaroğlu, hem biz, hem kamuoyu çok merak ediyoruz. Allah aşkına senin  eline ÖSYM ile ilgili o maili kim tutuşturdu? Sana bu şakayı kim yaptı? İçinde  'Yeğenin' kelimesi geçen, uyduruk olduğu belli o maili sana kim verdi? Şu anda  emniyet güçleri bu işi takip ediyor. O maili atan er, geç çıkacak meydana. Ama  biz asıl size bu şakayı kimin yaptığını merak ediyoruz. 'Ben dürüstüm' deyip,  'Benim adım Kemal' deyip, 'Gandi' deyip SSK'ya yerleştirdiğin yakınlarını, nasıl  batırdığını sormaya devam edeceğiz. Çünkü senin tüm o yaptıkların meydana çıkacak  belgelerle. Peki sen geçenlerde bir şeyi itiraf etmek zorunda kaldın.  'Yakınlarımızı almak suç mu?' Yahu bir başkasının bir tane, iki tane yakını çıksa  kıyamet koparıyorsunuz. Sen 50, 60, 70, 80 yakınını akraba-i taallukatını  yerleştireceksin, terör suçundan yargılanıp çıkanları yerleştireceksin, ondan  sonra da konuşacaksın. Yasalara uygun mu? Yasalara uygun olsa da bu işin bir  edebi, adabı var. Bak imtihanla almıyorsun, atamayla alıyorsun. Niye imtihanla değil de atamayla? Benim vatandaşlarım imtihanla girecek, şakır şakır başaracak.


    ÖSYM imtihan yapamıyor, bunları da atamayla alalım. Kim bunlar açıkla,  nerelere aldın? Açıkla. Diyor ki: Gelsin televizyona çıkalım. Sayın Kılıçdaroğlu,  daha dur bakalım, sen amatör kümede oynuyorsun. Amatör küme kulübüyle Süper Lig kulübü bir araya getirilemez. Sen daha çıraklık safhasına girmedin, dur bakalım.”
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow