hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "PKK çetelerle ortak çalışıyor"

    Erdoğan: PKK çetelerle ortak çalışıyor
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Farklı yol ve yöntemlerle siyaset tasarlayan, milli irade üzerine karabasan gibi çöken çetelere karşı amansız bir mücadele yürüttük" dedi. Erdoğan, "PKK ile çetelerin irtibatı iddianamelerde geniş olarak yer aldı. Birileri bize mesaj vermeye çalışıyor" diye konuştu.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 66'ncı Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan, ülkede siyasetçinin, millete, gençlere, seçmene karşı üst bir dil oluşturma sorumluluğu bulunduğuna işaret etti.

    Erdoğan, şunlara işaret etti:

    "Açık söylüyorum: Bu ülke, ne çektiyse 'Dün dündür, bugün bugündür' anlayışından çekmiştir. Sizler sanayinin içindesiniz. 'Kim ne veriyorsa, ben 5 fazlasını veriyorum' siyasetinden bu ülke çok çekti. İki anahtar veriyorum diyenlerden çok çekti. Bu anahtarlardan hangisi acaba benim vatandaşıma ulaştı, soruyorum. Bu ülkede yıllarca devam eden, yüksek enflasyonun, yüksek faizin, kamu açıklarının, yolsuzluğun ve yoksulluğun en önemli sebebi, işte bu anlayıştır.

    İstikrar ve güven zeminini tahrip eden, bozan, sağlıklı bir yatırım, üretim, istihdam zeminini ortadan kaldıran yaklaşım, bu yaklaşımdır. 8.5 yıldır Türkiye, istikrar ve güven zemininde ilerliyor. Yatırımcı, üretimci, girişimci, artık önünü görüyor, ileriyi görüyor ve üç beş günlük değil, 20-30 yıllık projeksiyon yapabiliyor. İyi hatırlarsınız, Çukurova'nın, Menderes Ovası'nın, Trakya'nın çiftçisi, tarlaya tohum atarken, oradaki havaya değil, Ankara'nın havasına
    bakıyordu.

    Bugün çiftçi, esnaf, sanayici Ankara'nın havasından emin, artık güvenle tohumunu atıyor. Fark bu. Güvenle yatırım yapıyor. Artık Türkiye sanayisinde, fabrikalarımız çöplük değil. Artık birinci sınıf makinalar ülkemize giriyor. Bilemediniz ikinci sınıf makinalar ülkemize giriyor. Güvenle işini kuruyor."

    Çetelerle mücadele

    12 Haziran'dan hemen sonra yeni anayasanın çok daha önem arz ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Farklı yol ve yöntemlerle, siyaset tasarlayan, siyaset mühendisliği yapan, milli irade üzerine adeta karabasan gibi çöken çetelere karşı amansız bir mücadele yürüttük, yürütmeye devam edeceğiz.

    Çetelerin, önce komplo yoluyla siyasi partileri şekillendirip, ardından da bu partilerin listelerine sirayet etmeleri, açık söylüyorum, Türkiye'nin çetelerle mücadelesine bir karşı duruştur, bunu başarmamız lazım. Çetelerin yön verdiği, siyaset mühendislerinin istikamet
    çizdiği, vesayetin milli irade üzerinde gölge ettiği bir Türkiye'ye dönüş asla mümkün olmayacaktır. Eski hal, muhaldir. Türkiye o eski günlere dönmeyecektir ve inanıyorum ki iş dünyası da bu noktada hassasiyet göstermeye devam edecektir.

    Zira çeteler, bu ülkede sadece demokrasiye musallat olmakla kalmadılar. Çeteler, istikrara, istihdama, sofradaki ekmeğe, fabrikadaki tezgaha, alın terine de musallat oldular ve bu ülkenin adeta enerjisini emdiler. Tek tek bireyler, bu çetelerin saltanatında nasıl bizar olduysa, iş dünyasının her bir üyesi de tek tek bu çetelerden etkilendi. Bugün çeteleri yeniden diriltme hevesinin, demokrasi adına, özgürlükler adına, ülkenin geleceği adına son derece tehlikeli bir oyun olduğunu hatırlatmak isterim."

    Erdoğan, partisine yönelik de bu tür saldırılar olduğunu, PKK terör örgütüyle, ülke içindeki çetelerin irtibatının, iddianamelerde geniş olarak yer aldığını belirterek, "Her seçim öncesinde, terör örgütünün ve onun uzantılarının şiddet ve tahrik eylemleri, Türkiye'de siyaseti şekillendirmekten, sandık iradesine müdahaleden başka bir anlam taşımıyor. Son haftalarda, partimize yönelik çok ciddi eylemler var" dedi.

    Başbakan, "Önce Kastamonu, ardından Silopi'de polise karşı alçakça saldırılar yapıldı. Adana'da, Van'da, Diyarbakır'da seçim bürolarımıza, il ve ilçe başkanlıklarımıza molotoflu saldırılar yapıldı. Birileri, adeta mesaj vermeye, korkutmaya, bizi sindirmeye çalışıyor. Organize bir şekilde, ittifak halinde yürütülen bu kampanya karşısında boyun eğmeyeceğimizi burada açık açık ifade ediyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow