hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM'de 10 çalışan görevden alındı

    ÖSYMde 10 çalışan görevden alındı
    expand

    ÖSYM'de sular durulmuyor. 10 çalışan görevden alındı. Tam da YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın birkaç gün önce, "Ali Demir içeriden yanlış yönlendirildi" sözlerinden sonra gelen bu haber, kafaları karıştırdı. Ama bu personelin YÖK'ten ÖSYM'ye geçtiği, şimdi yeniden YÖK'te görevlendirildikleri açıklandı. Ve bu şekilde yaklaşık 150 personelin ÖSYM'den YÖK'teki görevlerine döneceği belirtildi.

    YGS ile başlayan skandalların ardından YÖK Başkanı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e sahip çıktı.

    Ve çok değil birkaç gün önce Yeni Şafak gazetesine verdiği demeçte, "Ali Bey süreçte içeriden herhalde yanlış bilgilendirildiği için o da kamuoyunu yanlış bilgilendirdi" dedi. Yani ÖSYM başkanının içeriden vurulduğuna işaret etti.

    İşte tam da bu açıklamaların ardından ÖSYM'de 10 memurun görevine son verildi.

    İşine son verilen memurlar sınav hizmetleri, test araştırmaları ve bilişim işlemleri birimlerinde görevliydi.

    Ama dikkat çeken sadece bu değil. Görevden almalar bazı ÖSYM personelinin Türk Eğitim-Sen'in öncülüğündeki ÖSYM'ye tepki eylemine katılmasının üstünden çok geçmeden geldi.   

    O eylemde de bazı ÖSYM personeli ilk kez kameraların karşısına geçip yönetimin kendilerini yalnız bıraktıklarından yakınmışlardı:

    "Biz yapılan yanlış uygulamalardan zan altında  gözüküyoruz bunu hak etmiyoruz. Biz sadece yönetim bizim arkamızda dursun bizden desteğini esirgemesin istiyoruz. Yalnız bırakılıyoruz."

    İşte tüm bunların ardından gelen '10 çalışan görevden alındı' haberi kulisleri hareketlendirdi.

    Üstelik Memurlar-Net adlı internet sitesinde o görevlilerin bilgi sızdırdıkları gerekçesi ile işten çıkarıldıkları iddiasına da yer verildi.

    ÖSYM yine sessizdi ama YÖK yetkilileri bu durumun ÖSYM'nin yeni teşkilat yapısından kaynaklandığını açıkladı.

    Görevden alınan personelin 'işler aksamasın diye YÖK'ten ÖSYM'ye gönderildiği' ve ÖSYM'nin özerk yapıya kavuşmasından sonra bu personelin yeniden YÖK'e devredildiği  belirtildi. Bu durumda 150 kişinin olduğu da açıklandı. Onlar da kademeli olarak YÖK'teki görevlerine dönecekler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow