hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İETT otobüsüne molotoflu saldırı!

    İETT otobüsüne molotoflu saldırı
    expand

    İstanbul Beyoğlu’nda yüzleri maskeli, yaklaşık 15 kişilik bir grup, durdurdukları İETT otobüsüne, yolcuları indirdikten sonra taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

    Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi’nde saat 22.00 sıralarında toplanan yüzleri maskeli bir grup, Okmeydanı- Eminönü seferini yapan İETT otobüsünü durdurdu.

    Sürücü ve yolcular indirildikten sonra otobüs, taş ve molotofkokteyli yağmuruna tutuldu.

    Saldırganlar daha sonra slogan atarak ara sokaklara kaçtı.

    Sürücü Çetin Çelen, çevredekilerin de yardımıyla söndürme tüpüyle otobüste çıkan yangına müdahale etti.

    Çelen, yüzleri maskeli kişilerin otobüsün önünü keserek durdurduğunu belirterek, "Bana ’Hemen yolcuları indir’ dediler. Yaklaşık 15 kişiye yakın yolcum vardı. Biz indikten sonra otobüse taşla ve molotofkokteyli ile saldırdılar" dedi.

    Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

    Öte yandan aynı grup, bir süre sonra sokak aralarından çıkarak yoldan geçen araçlara da molotof kokteylleriyle saldırdı.

    Olay yerine gelen polis ekipleri, sokak aralarında göstericileri kovaladı.

    Bir benzer haber de İzmir'den...

    İzmir'de de bir otomobile molotofkokteyli atılması sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, bir markette de hafif hasar oluştu.

    İzmir'in Bornova ilçesi 1751 sokakta bir marketin önünde park halinde duran 35 RV 589 plakalı otomobile kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından molotofkokteyli atıldı. Yanan otomobili gören vatandaşların haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangın sonucunda otomobil kullanılamaz hale gelirken marketin camlarında çatlaklar oluştu.

    Emniyet güçleri olayın faillerini yakalamak için soruşturma başlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow