hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Büyük Anadolu Yürüyüşü'ne polis engeli

    Büyük Anadolu Yürüyüşüne polis engeli
    expand

    "Anadolu'yu Vermeyeceğiz" sloganıyla yurdun değişik yerlerinden yola çıkan ve dün Gölbaşı ilçesine ulaşan çevreci grubun, başkente girişine polis engel oldu. Grup üyeleri bunun üzerine oturma eylemi başlattı.

    Bölgede güvenlik önlemi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, doğaya ve yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için "Anadolu'yu vermeyeceğiz" sloganıyla düzenlenen "Büyük Anadolu Yürüyüşü"ne katılan ve Gölbaşı ilçesinde konaklayan grupların, trafiği tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle hayvanlarıyla birlikte yola çıkmalarına izin verilmedi.

    Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran, 36 gündür yolda olduklarını, dinlenmek üzere mola verdikleri Gölbaşı'nda, Yörük çadırlarını kurduklarını söyledi.

    Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Köşküne gitmek için yola çıkmak istediklerini ifade eden Savran, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmek istiyoruz. Sabah saatlerinde yapacağımız Çankaya yürüyüşü engellendi.
    Şu anda diğer grupları bekliyoruz. Saat 12.00'de tekrar yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyoruz. Buraya oturmaya gelmedik. Yürüyüşümüze izin vermezlerse burada konaklayacağız. Burada durduğumuz halde yine bize kim git diyebilir ki, burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toprağıdır" diye konuştu.

    Gölbaşı'nda bekleyişlerini sürdüren çevrecilerden bazıları müzik eşliğinde oyunlar oynarken, bazılarının da yürüyüşün engellenmesi nedeniyle gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

    Oturma eylemi


     "Anadolu'yu Vermeyeceğiz" sloganıyla yurdun değişik yerlerinden yola çıkan ve dün Gölbaşı ilçesine ulaşan çevreci grup, polisin Başkente girişlerine izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlattı.

    Grup adına basın açıklaması yapan Ege Kervanı Temsilcisi Ayşegül Boydaş, 60'lı yıllardan bu yana sulak alanların yüzde 40'nın kaybedildiğini söyledi.

    Boydaş, "Varolan idari sistemin, taleplerimizi karşılayacağına dair inancımız kalmadığından, halk olarak bu gidişe dur diyor, parçası olduğumuz doğa anamızın haklarıyla birlikte kendi yaşam hakkımızı savunmak için ayağa kalkıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından 40 gün 40 gece yol alacak kervanlar halinde Ankara'ya yürüyoruz. Ve taleplerimiz yerine getirilene kadar geri dönmüyoruz. Doğanın hassas dengesini korumanın, insan olarak vicdani sorumluluğumuz olduğunu düşünen herkesi, bu hareketi desteklemeye çağırıyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow