hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçak kaçıran babaya kızından şok suçlama

    Uçak kaçıran babaya kızından şok suçlama
    expand

    Adana'da, THY'nin Adana-Ankara seferini yapan uçağını, 1998 yılında oyuncak pandaya bomba süsü vererek kaçıran Mustafa D. (44), 17 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

    Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde oturan Mustafa D. 19 Mayıs günü, 100'üncü Yıl Polis Merkezi Amirliğine başvurarak kızı B.D'nin kayıp olduğunu bildirdi.

    Asayiş ve Çocuk Şubesi ekipleri, araştırmalar sonucunda genç kızı Namık Kemal Mahallesi'nde T.E'ye ait evde olduğunu tespit ederek kurtardı.

    B.D'nin, "Babam benimle ilişkiye girdi. Kurtulmak için evden kaçtım. Sığındığım T.E. de beni satmaya çalıştı" şeklindeki ifadeleri üzerine babası gözaltına alındı.

    Mustafa D'nin yanı sıra, genç kızı evinde tutan T.E. (45), ilişkiye girdiği iddia edilen M.T. (27), İ.A. (57), M.E. (27), O.B. (31), K.T. (29) ile B.B. (34) de yakalanarak gözaltına alındı.

    Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden Mustafa D, O.B. ve M.T'nin tutuklandığı, diğer 5 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

    Adana'da, 1998'de henüz 4 yaşında olan kızı B'ye ait pandaya bomba süsü vererek THY'ye ait Adana-Ankara seferini yapan uçağı kaçıran Mustafa D, uçağı Diyarbakır'a indirmiş, ardından yargılandığı mahkemece 8 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Mustafa D, 2006'da da 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıda tetikçilik yaptığı iddiasıyla da gözaltına alınmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow