hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İpek Yolu" kana bulanacaktı!

    İpek Yolu kana bulanacaktı
    expand

    Nusaybin-Cizre karayolundaki bir köprünün altına teröristlerce tuzaklanmış 50 kilo patlayıcı bulundu. İhbar üzerine bulunan patlayıcı güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

    Patlayıcının bulunuduğu yer Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasındaki 'İpek Yolu' olarak bilinen karayolu.

    Yol araç trafiğinin yoğun olduğu bir yer. Teröristler yolun 34'üncü kilometresindeki Sögütçay köprüsü altına tuzak kurdu.

    36'sı TNT geri kalanı C4 tam 50 kilogramlık bomba yerleştirdiler. Bomba uzaktan kumandalıydı. Patlaması halinde ortalığı savaş alanına çevirecekti.

    Bombanın orada olduğu bir ihbarla ortaya çıktı. Nusaybin Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler iki köpeğin yardımıyla bombayı buldu.

    Bombanın amonyum nitratla güçlendirildiği ve üzerinde 3 ayrı patlama düzeneğinin bulunduğu tespit edildi. Bölgede hemen güvenlik önlemi alındı, yol trafiğe kapatıldı.

    Bombanın patlatılması sırasında köprünün zarar görmemesi için önlem alındı. Üzerine 10 TIR lastiği yerleştirildi ve patlayıcı etkisiz hale getirildi.

    Patlama sonrası köprünün altında 1.5 metre genişliğinde, 2.5 metre derinliğinde çukur açıldı.

    Askerler bölgede yeni patlayıcı olması ihtimaline karşı arama yaptı. Ancak, başka patlayıcı bulunamadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow