hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den tartışma yaratan eğitim raporu

    CHPden tartışma yaratan eğitim raporu
    expand

    CHP'nin açıkladığı eğitim raporuna göre imam hatip liselerinin sayısı,ülkenin din görevlisi ihtiyaçına göre belirlenecek. CHP'nin bu vaadi, "CHP imam hatip liselerini kapatıyor" tartışmasına neden oldu. Eğitim raporunda, yılda 12 bin gencin doktora yapması, üniversiteye giriş için öğrencilere 1 yılda 3 şans verilmesi gibi vaatler de yer alıyor.

    CHP eğitim vaadlerinin yer aldığı raporu açıkladı. Rapora göre yılda 12 bin genç doktora yapacak, zorunlu eğitim 12 yıla çıkacak, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin bir yılda 3 kez sınava girme şansı olacak. Raporun en dikkat çeken başlığı ise imam hatip liseleri oldu.

    CHP'nin eğitim raporuna göre imam hatip liselerinin sayısı, ihtiyaç duyulan din görevlisi sayısına göre düzenlenecek.

    Son verilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 483 imam hatip lisesi eğitim veriyor. 4 yıllık eğitim veren bu okullardan her yıl 60 bin mezun çıkıyor.  ama diyanetin imam ihtiyacı yıllık 3 bin ile 3 bin 500 arasında değişiyor.

    işte bu yüzden de chp'nin tesbitine göre, mevcut 483 imam hatip lisesinden neredeyse yüzde doksanı ihtiyaç fazlası.

    CHP'nin bu önerisi, bazı çevrelerce, "CHP imam hatip liselerini kapatacak" şeklinde yorumlandı.
    Düzenlemenin imam hatip liselerine özel olmadığını vurgulayan CHP yöneticileri ise bütün meslek eğitimini kapsayan meslek tanımlaması ve planlamasının yapılacağının altını çizdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow