hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hakkari'de niye Türk bayrağı yoktu?"

    Hakkaride niye Türk bayrağı yoktu
    expand

    Kırıkkale'de seçmenlerine seslenen Başbakan Erdoğan'ın gündeminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingi vardı. Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitinginde, BDP'lilere konuştuğunu söyleyen Erdoğan, "Terör örgütünün mensupları da o mitingdeydi. Mitingde Türk Bayrağı niye yoktu?" diye sordu. Erdoğan Engin Alan için de "O da payını aldı. Beklentisi çok büyüktü orgeneral olmayı bekliyordu ama olamadı. Niye? Çünkü, ödemesi gereken bir ceza vardı" dedi.

    Başbakan Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

    Erdoğan, "BDP ve terör örgütü, bölgeyi kışkırtarak, gençleri kışkırtarak, buradan bir çıkar elde etmenin mücadelesi içine girmiş durumda. Yedi yaşındaki çocukların arkasına saklanıyor, korkakça oradan, o masum çocuklar üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışıyor, esnafa zorla kepenk kapattırıyor, esnafa kan ağlatıyor, esnafın ekmeğine göz dikiyor" dedi.

    Şu anda çok ilginç gelişmeler olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Ne dolapların döndüğünü çok iyi görmenizi istiyorum. Biz, mitingimizi yapmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak için Hakkari'ye gittik. BDP ve terör örgütü, oradaki vatandaşlarımızı tehdit etti ve mitinge gelmelerini engelledi. Kepenkler yine zorla kapattırıldı ama biz mitingimizi orada katılan kardeşlerimizle yaptık. İki gün sonra, CHP Genel Başkanı oraya miting yapmak için gitti, BDP'lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP'nin mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağını vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen" dedi.

    Erdoğan, "Niye bizim bayrağımız birilerini rahatsız ediyor, rengi mi rahatsız ediyor? Şehidimizin kanıdır... Hilal mi rahatsız ediyor? Bağımsızlığımızın simgesidir... Yıldızı mı rahatsız ediyor? Bağımsızlığımızın şehidimizin sembolüdür... Onun için 'tek bayrak' dedik. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyoruz. Bay Kemal, Hakkari'ye gidiyor ne diyor 'biz sizlere burada tabii ki yerel yönetimler özerkliği noktasında özerklik vereceğiz çünkü bu Avrupa Birliği'nde de var' diyor. Ardahan'a gidiyor, 'Ben eyalet sistemini kastetmedim' diyor. Bu adam, bir garip adam. Hakkari'de başka, Ardahan'da başka. Ardahan'da başka, Kırıkkale'de başka. Bu adam, bu. Akşam başka, sabah başka. Bunların genlerine işlemiş, genlerine..." dedi.

    Engin Alan'a: "Sevsinler..."

    CHP'nin kaset yoluyla, medya yoluyla, ayak oyunlarıyla yeniden tasarlandığını, şimdi de aynısının MHP'ye yapıldığını belirten Erdoğan, MHP'de yargılanan bir korgeneralin aday gösterildiğini ifade etti.

    Erdoğan, "Bir Başbakan olarak 18 Mart kutlamalarında Çanakkele'de Şehitler Anıtı'nın olduğu bölgeye geliyorum, orada maalesef edebe mugayir, itaat, saygı -ki askerin en iyi bildiği konu budur- herkes ayağa kalkmış ülkenin Başbakanını karşılarken, bu zat ayağa kalkmayacak kadar edepten uzak birisidir. Şimdi bu MHP'nin adayı. MHP'nin Genel Başkanı 'Onurlu bir generaldir' diyor. Sevsinler böyle onurlu generali. O da payını aldı. Beklentisi çok büyüktü orgeneral olmayı bekliyordu ama olamadı. Niye? Çünkü, ödemesi gereken bir ceza vardı. AK Parti'de bunu göremezsiniz. Asıl onur mücadelesi AK Parti'nin içinde devam ediyor ve biz kalkıp da bu tür olaylara prim vermeyiz, vermeyeceğiz. 12 Eylül'de olduğu gibi CHP, MHP, BDP, Ergenekon, terör örgütü aynı hizaya geçmediler mi? Şimdi gene aynı hizadalar. Hedefte AK Parti var" dedi.

    Erdoğan, "Sayın Bahçeli konuşuyor. Ne yaptın anlat kardeşim, ne yaptın? Şunu yaptım de. Sadece Tayyip Erdoğan'a küfrediyorsun, hakaret ediyorsun başka bir şey yok ama benden bir hakaret duydun mu" dedi.

    Terör örgütünün ve BDP'nin sandığa gidenleri engellediğini belirten Erdoğan, "Bu nasıl demokrasi? Hem demokrasi diyorsun hem de sandığın üzerine çarpı işareti koyuyorsun 12 Eylül'de. Bu nasıl demokrasi? Demokrasi deyince akla sandık gelir. Bunlar sandığa gidenlerin önünü kestiler, tehditle, korkutarak kestiler. Temel hak ve özgürlükler diyorsun, ekonomik özgürlüğün önünü kesiyorsun, esnafı tehdit ediyorsun. Bu nasıl özgürlük? Bunları eş, dost, ahbap, herkese anlatmak lazım" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow