hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samast üniversiteli oluyor!

    Samast üniversiteli oluyor
    expand

    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili davanın tutuklu sanığı Ogün Samast'ın yargılanmasına devam ediliyor. Samast, cinayet günü olanları 'tesadüf' olarak değerlendirdi. Üniversiteye hazırlandığını belirten Samast, "sosyoloji okumak istiyorum" dedi.

    Ogün Samast, geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

    4'üncü duruşmaya "suça sürüklenen çocuk" olarak adlandırılan Ogün Samast ve taraf avukatları katıldı. Hrant Dink'in ailesinden ise duruşmaya kimse katılmadı.

    Duruşmada söz alan Samast'ın avukatı Levent Yıldırım, dava dosyalarının ayrılmasına itiraz etti. Mahkeme itirazı daha önce konuyla ilgili karar verilmesi nedeniyle reddetti.

    Duruşmada, daha önce 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ve polise ifade veren tanıkların ifadelerinin okunmasına geçildi.

    Üye hakim İsmet Gülbiçim, ifadelerin okunması sırasında Samast'a soru yöneltti. Gülbiçim, bir tanığın ifadesiyle ilgili olarak, "Ogün Samast tanığın bulunduğu yerden kendi bulunduğu yerin görülemeyeceğini söylemişti. Olay yerine gidiş amacı da dikkate alındığında daha önce keşif yaptın mı?" diye sordu.

    Ogün Samast ise, "Yalan mı söyleyeyim. Ben gördüğümü aklımda kalanı söylüyorum. Olaydan 2-3 saat önce gittim onun için aklımda kalmış" yanıtını verdi.

    "Susun ya..."

    Samast ardından Hrant Dink'in avukatlarının bulunduğu bölüme, "Susun ya!.." diye çıkıştı. Mahkeme Başkanı ise Samast'ı "Ogün sakin" diyerek uyardı. Bunun üzerine Samast, "Kafamı karıştırıyorlar" dedi.

    Tesadüf!..

    Hakim Gülbiçim, cinayet günü Samast'ın Agos Gazetesi'ne giderek Hrant Dink'i sorduğu, orada olmadığı söylenince internet kafeye gittiğini, burada Hrant Dink'in toplantıda olduğu yönünde yazışmalar yaptığı, Dink'in toplantıdan çıkmasından kısa bir süre sonra kendisinin de kafeden çıktığını, Samast'ın gittiği internet kafenin sahibi olan Cavit Kılıç'ın aynı gazeteye ilan vermek amacıyla gittiğinin belirlendiğini belirterek, bu olayların tesadüf olup olamayacağını sordu.

    Samast ise, "Tesadüf. Yoldaki kamera kayıtlarına baksınlar. 4.5 yıldır DGM bulamadı da çocuk mahkemesi mi bulacak?" yanıtını verdi.

    "Sosyoloji okuyacağım"

    Öte yandan Ogün Samast geçen duruşmada olduğu gibi bugünkü duruşmada da mahkemeye 3 sayfadan oluşan bir mektup sundu. Mektubunda üniversiteye hazırlandığını ifade eden Samast, "Liseyi okuyorum. Üniversiteye hazırlanıyorum. Sosyoloji okumak hedefim" dedi.

    Bazı gazetelerde Hrant Dink'le ilgili manşetleri atanların asıl suçlular olduğunu iddia eden Samast mektubunda, "Ben medyanın tamamını söylemiyorum. Sadece Emin Çölaşan ve o manşetleri atanları söylüyorum. Asıl suçlu onlar. Ben masumum, diyorum. Hedef göstermiyorum. Kral çıplak, diyorum. Evet bu çocuk size Kral çıplak' diyor" ifadelerine yer verdi.

    Duruşmanın bitiminde ise Hrant Dink'in ailesinin avukatı Fethiye Çetin, davadaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Davada mütalaa aşamasına gelindiğini belirten Çetin, Samast'ın "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanacağı davanın ise 29 Haziran'da görüleceğini ifade etti.


    İDDİANAMEDEN...

    Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de gazete binasının önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianamede, saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Samast'ın "Hrant Dink'i öldürme" suçlamasıyla, yaşının 18'den küçük olduğu da dikkate alınarak 18 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

    Önceki duruşmada Samast'ın "terör örgütü üyeliği" suçuna ilişkin dosyasının "tasarlayarak adam öldürme" yönünden açılan dosyadan ayrılmasını kararlaştırılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow