hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yerel yönetimleri güçlendireceğiz"

    Yerel yönetimleri güçlendireceğiz
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Bingöl'deydi. Miting yapan CHP lideri, önce Genç ilçesinde geçen çocukluğunu anlattı, sonra da vaatlerini sıraladı. En dikkat çekici olanı ise ilk kez Hakkari'de açıkladığı "yerel yönetimlere özerklik" vaadiydi. Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimler güçlenecek, kendi kaynakları olacak" dedi.

    Elazığ'dan Bingöl'e karayoluyla gelen Kılıçdaroğlu, partisinin Genç Caddesi'ndeki PTT Kavşağı'nda düzenlediği mitingde, halka hitap etti.

    Helikopterinin arıza yapması yüzünden 2 saat gecikmeli başlayan mitingde Kılıçdaroğlu, konuşmasına, "Merhaba Bingöl. Çocukluğum burada geçti. İlkokulu, burada okudum. Ortaokulu Genç'te bitirdim. Bingöl, her zaman bizim için önemlidir. Her zaman her yerde söylüyorum; ben Bingöllüyüm, ben Gençliyim" diyerek başladı.

    Kılıçdaroğlu, kendilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde özel sektörü destekleyeceklerini ifade ederek, "Siz hiç Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bingöl milletvekilinin, Bingöl'ün derdi var, dediğini duydunuz mu? Ben duymadım. O nedenle bizim adaylarımız burada. Onlar sizin çocuklarınız, sizin dertlerinizi Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde arslanlar gibi seslendirmek için onları size emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

    "Yerel yönetimleri güçlendireceğiz"

    Miting alanındakilere, "9 yıldır iktidardalar. Belediye hizmetlerinden memnun musunuz? Belediye hizmet veriyor mu" diye soran Kılıçdaroğlu, bazı vatandaşların "hayır" demesi üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "O zaman bir sorun var. Parası yok mu? Hükümet var, para vermesi lazım. Yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Yerel yönetimler güçlenecek. Kaynakları olacak. Yerel yönetimlerde belde halkına sağlıklı hizmet etmenin yolu halkın iktidarından geçiyor. Sizlere hizmet etmek için Cumhuriyet Halk Partisi'nden geçiyor. Bakınız size hizmet veren AKP'den memnunsanız, 'biz razıyız, yoksulluk var ama razıyız' diyorsanız, oyunuzu AKP'ye verin. 'Hayır razı değiliz. Herkes iş aş sahibi olsun' diyorsanız, sırtınızı AKP'ye dönün, karşınızda altı oku, Cumhuriyet Halk Partisi'ni göreceksiniz, kardeşliği, huzuru göreceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi, halkın sorunlarına kilitlenen, halkın partisidir."

    Erdoğan'ın Hakkari eleştirileri...

    Miting alanında açılan pankartları da okuyan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Hakkari Belediyesine yönelik eleştirileri ilgili "Erdoğan Hakkari Belediyesi'ni bıraksın, gelsin Bingöl Belediyesini görsün" yazılı dövizi de okuyarak, şöyle konuştu:

    "Bingöl Belediyesini görebilir mi? Ben de biliyorum, göremez. Ben ona Kayseri Belediye Başkanlığı'nda rüşvet toplayan adamın el defterini gönderdim. 'Ya buna bir bak' dedim. Diyor ki 'rüşvet defterini aldım ama rüşveti toplayan adamın imzası yok altında.' İmzası olsa, diyecek ki 'parmak izi yok.' Parmak izi olsa, diyecek ki 'Islak imza yok.' O nedenle biz biliyoruz, bu ülkede huzuru sağlamının yolu, herkesin karnının doyduğu, özgürlüğün sağlandığı, sağlıklı demokrasinin çalıştığı bir ülkedir. Sizden yetki istiyoruz. Yetki verin, güç verin, Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Türkiye'ye demokrasi getireceğiz. Yetki verin, güç verin, Türkiye'ye özgürlüğü getireceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow