hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zana'dan yeni Öcalan çıkışı!

    Zanadan yeni Öcalan çıkışı
    expand

    BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, "Öcalan'ın ideolojisini paylaşırsak, onu anlarsak, daha rahat ve daha özgürce yaşarız. Özellikle gençler onun ideolojisi ve felsefesiyle kendini geliştirmeli ve yaşamalı" dedi.

    Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı köylerde seçim çalışmalarını sürdüren Leyla Zana, Ambar Beldesi'nde seçim bürosu açılışına katıldı. Aşağı Sazlık Köyü'nde kadın ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Zana, bir köylünün, "Köyümüzde yol yok, sizden yol istiyoruz" sözlerine karşı "Köylerimizin sorunları çok, bu sorunların hepsini çözmek istiyoruz. Ama öncelikle bu halkın barışa ihtiyacı var. Barış sağlanamadan hiçbir hizmet yapılamaz. Diyarbakır Valiliği, 6 aydır köylere ayrılan bütçenin ödeneğini durdurmuş. Bu yüzden İl Genel Meclis üyelerimiz birçok köyümüzün ihtiyaçları doğrultusunda götürmeyi planladıkları hizmetleri götüremediler" dedi.

    Leyla Zana, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bölge illerinde yaptığı seçim mitingleri sırasında 'casus uçaklarının' dolaştığını öne sürerken, "Sayın Başbakan artık casus uçaklarıyla dolaşıyor. Çünkü bu topraklara savaş tohumlarını ekti. Savaşın olduğu yerde hiç kimsenin huzuru olmaz" dedi.
    Köy gezilerinde Kürtçe 'Yaşasın başkan Apo', 'Şehitler ölmez' sloganlarıyla karşılanan Leyla Zana, "Kardeşlikte eşitlik vardır. İki kardeş eşit haklara sahiptir. Eğer kardeşlik arasında eşitlik yoksa o kardeşlik değildir. Böylesi bir kardeşliği kimse kabul etmez. Bu halk kendi özgürlüğüne çok yaklaştı. AKP ve CHP alanlara çıkan bu halkın sesine kulak verseler, bu halkı anlasalar, onlar da rahat ederdi, biz de" dedi.

    Zana, örgütlü bir halkın her zaman kazanacağını anlatırken, "Bunun için sesimizi birleştirelim. Sayın Abdullah Öcalan 1993 yılından bu yana bu halkın sorunlarını diyalog yoluyla çözmeye çalıştı. Öcalan'ın ideolojisini paylaşır, onu anlarsak, daha rahat ve daha özgürce yaşarız. Özellikle gençler onun ideolojisiyle ve felsefesiyle kendini geliştirmeli ve yaşamalı" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow