hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "BDP'linin eline Türk bayrağı veremezsin"

    BDPlinin eline Türk bayrağı veremezsin
    expand

    Başbakan Erdoğan, "CHP'nin, MHP ve BDP'yi lokomotifine aldığını" belirterek, "Arada bir makas değiştiriyorlar, arada bir raydan çıkıyorlar. Ama üç kafadar meçhul istasyona doğru aheste aheste gidiyor. Bunlara ben tek yumurta ikizi demiştim, meğer bunlar tek yumurta üçüzüymüş. BDP, CHP'den güç alıyor ama BDP'linin eline Türk bayrağı veremezsin" dedi.

    Başbakan Erdoğan, partisince Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

    Erdoğan, diğer partilerin AK Parti karşısında ittifak yaptığını, hizmete değil istismara odaklandıklarını dile getirerek, "CHP lokomotif oldu, MHP ile BDP'yi de yanına aldı. Kendisine vagon yaptı. Bilinmeze doğru ilerliyorlar. Arada bir makas değiştiriyorlar, arada bir raydan çıkıyorlar. Ama üç kafadar meçhul istasyona doğru aheste aheste gidiyor. Bunlara ben tek yumurta ikizi demiştim, meğer bunlar tek yumurta üçüzüymüş" diye konuştu.

    Muhalefet partilerine bir çağrı yaptığını ve "Eğer AK Parti birinci parti olamazsa partimin genel başkanlığından çekilirim dedim. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, sizde çekilmeye var mısınız" dediğini anımsatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevaben, "oylarımız azalırsa çekilmeye var mısın? Bizim oylarımız azalırsa çekiliriz. Çünkü dünyada bu iş böyledir" dediğini söyledi.

    Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, senin biraz daha siyaset okulunda okuman lazım. Akıl hocanın rahlei tedrisinden geçmen lazım. Hala iktidara talip değil, hala muhalefete talip muhalefete. Hedefi birinci parti olmak değil, hedef yüzde 40'lar, yüzde 50'ler değil. CHP'nin hedefi, 22 Temmuz'daki yüzde 20,9'luk oy oranı. Orayı diyor bir yakalayabilirsem bana yeter. Onu kendisi için başarı sayıyor. Yani Sayın Baykal'ın oy oranı üzerine bir tane koyabilirse onu kendisi için zafer sayacak. Çıta bu. Hesap uzmanıya, sınavı birincilikle kazanmış ya... Ama sadece yüzde 20.9'a kadar saymayı biliyor. Yüzde 40'a, 50'ye kadar sayamıyor. Siyaset iktidar için yapılır. Siyasete bunun için girilir. Siyasette lokomotif olmanın mücadelesi verilir, vagon olmanın değil. Ama bunlar vagon ve bunlar istismar mücadelesi yapıyorlar, iktidar mücadelesi değil" dedi.

    "BDP'linin eline Türk bayrağı veremezsin"

    Cizre'de bir öğrenci yurduna molotofkokteylli saldırı yapıldığını hatırlatan Erdoğan, 3 öğrencinin yaralandığını anımsattı. Erdoğan, bu molotofkokteyllerinin BDP çadırlarında, il ve ilçe başkanlık binalarında saklandığını, BDP araçlarıyla taşındığını öne sürerek, "İstanbul'da Serap kızımızı belediye otobüsünde yakanlar dün de Cizre'de 13-14 yaşındaki yavrularımızı ateşe vermek istediler. İşte bu BDP, CHP'den güç alıyor. CHP'yi parmağında oynatıyor, CHP ile işbirliği yapıyor, ondan rant elde ediyor" dedi.

    Erdoğan, "Bu BDP, CHP'ye ve terör örgütüne sırtını dayamanın şımarıklığı içinde vicdanı, izanı, insanlığı artık tamamen rafa kaldırıyor. İşte Hakkari mitingi. Biz gittik dükkanları kapattılar, kapattırdılar. İşin aslı bu, kapattırdılar. Benden sonra Sayın Kılıçdaoğrul gitti. Fakat dükkanlar açık, enteresan. Hakkari'de CHP'nin aldığı oy 157. 157 tane oy almış ve o gün orada 2 bin 2 bin 500 kişi var. Biz meseleyi biliyoruz. Dedik ki bu BDP'li. BDP'lilere Kılıçdaroğlu hitap etti. Ellerine Halk Partisi'nin bayraklarını tutuşturdular ve onlara konuştu. Beyefendinin herhalde ağrına gitti bu. Hemen birgün sonra BDP'nin eşbaşkan yardımcısı açıklama yaptı: 'Hakkari'ye gelenler bizim mensuplarımızdır'. Fakat bunların içlerinde terör zanlısı olanlar da vardı, birçok eylemlere katılanlar da vardı. Böyle molotof eylemlerine vesaire katılan vardı. Bundan da öte şey, burada bir tane Türk Bayrağı yoktu. CHP'nin mitinginde bir tane Türk Bayrağı yok. Çünkü oradaki kitle CHP'li değildi. BDP'linin eline Türk Bayrağını tutuşturamazsın, veremezsin, onların bayrak sorunu var, onların bayrak noktasında sıkıntısı var. Onlar belediyenin bile kapısına Türk Bayrağını asalım mı asmayalım mı, daha bunun kararını veremediler" dedi.

    Yola çıkarken "tek millet" dediklerini anlatan Erdoğan, Türkün, Kürdün, Çerkezin, Arapın, Lazın, Gürcünün, Romanın, Alevinin, Sünninin, Hristiyanın, Musevinin, farklı azınlıkların bunun içinde olduğunu söyledi.

    Erdoğan, ikinci olarak milletin bir bayrağı olduğunu ifade ederek, bayrağın renginin şehit kanını, hilalin bağımsızlığın, yıldızın şehidin simgesi anlamına geldiğini dile getirdi.

    "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dediklerini söyleyen Erdoğan, buradan hareketle 780 bin kilometre karede tek vatan dediklerini kaydetti.

    "Ameliyat yaptırmayız"

    Erdoğan, "Ameliyat yaptırmayız. İstedikleri hesabı yapsınlar. Bu vatan toprakları üzerinde asla ameliyat yaptırmayız" diye konuştu. Dördüncü olarak "tek devlet" dediklerini anlatan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek devlet olduğunu söyledi.

    Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de konuşurken özerklikten bahsettiğini belirterek, yerel özerklik şartından söz ettiğini, bunun 1988'de çıktığını ve 8 maddeye muhalefet şerhi konulduğunu anlattı. Kendi dönemlerinde bu şartları da ortadan kaldıran bir adım attıklarını belirten Erdoğan, CHP'nin buna muhalefet ettiğini bildirdi.

    Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Ardahan'daki konuşmasında ise Hakkari'deki konuşmasında "eyaletten" bahsetmediğini söylediğini kaydetti.

    Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında, kendisi için "YÖK'ün Anayasa gereği olduğunu biliyor" iddiasında bulunduğunu belirten Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, benim unuttuklarımı sen daha yeni konuşuyorsun. Dur bakalım. Sen daha siyasetin acemisisin, daha çırak bile olmadın, dur bakalım" dedi.

    Kılıçdaroğlu'nun, "ben Başbakanı zaten mecliste pek görmüyorum" dediğini de aktaran Erdoğan, "Başbakanlar meclise gelmesi gerektiği zaman gelir. Bunu da öğren. Senin görevin başka, bizim görevimiz başka. Biz gelmemiz gerektiği zaman geliriz. Ama bizim geldiğimizde de seni biz orada görmeyiz. Niçin Anayasa değişikliğinde orada yoktun diye sormak lazım. Senin eğer YÖK'ü kaldırma gibi bir derdin olsaydı veya YÖK'te yeni bir düzenleme diye derdin olsaydı bunu da bizimle konuşabilirdin. Aman bunların böyle bir derdi yok. Dürüst değil" ifadesini kullandı.

    "27 Mayıs'ta göbek atan CHP var"

    Erdoğan, dün 1960 askeri müdahalesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Dün, memleketi Aydın'da merhum Adnan Menderes'i ve yol arkadaşlarını bir kez daha rahmetle andık. Ancak dün çok enteresan bir şey daha oldu. CHP'nin bir milletvekili var. Şu anda da İstanbul'da yine milletvekili adayı. Bu bayanı tüm Türkiye tanır. Özellikle de benim başörtülü kız kardeşlerim, kız öğrencilerimiz iyi tanır. Bu hanım, üniversitede rektör yardımcısı iken ikna odası gibi insanlık dışı bir uygulamayı başlatan, başörtülü kızlara ikna odalarında faşist baskı uygulayan bir hanım. O da bir profesör. Dün bir televizyon programına çıktı, kullandığı ifadeler aynen şöyle, '27 mayıs darbesi toplumun birçok kesimi de ferahlık ve mutluluk duygusudur. Bunu bugün kabul etmeyen varsa, muhakkak Demokrat Partiyle bir ilişkisi vardır. İnsanlar 27 Mayıs'ta neredeyse göbek atacaktı' diyor.

    Ey Bay Kemal, bu mu yeni CHP. Doğru siz idamların yapıldığı zamanı bayram ilan ettiniz. Bunun neresi yeni? Bu yeni değil, bu 1940 model CHP, bu 1969 model CHP, dün ezanı Türkçe okutan bir CHP vardı, bugün de aynı şekilde Allah'ın ayetine sinir bozucu diyen bir CHP var. Dün 1960 darbesine alkış tutan, Adnan Menderes'in idamına çanak tutan bir CHP vardı, bugün de aynı şekilde 27 Mayıs'ta göbek atan bir CHP var. Dün, camilere, ilmihal kitaplarına, hatta duvarlardaki dini levhalara tahammül edemeyen bir CHP vardı, bugün de ne yazık ki Allah'ın ismini saygısızca kullanan bir CHP var. Kılıçdaroğlu'nun kendisi ne diyor: Statükonun Allahı Ankara'da... Şimdi ben şunu da sormak istiyorum, CHP'nin akıl hocası, CHP'nin ikinci milli şefi, o eski siyasetçi, acaba gazeteleri arayıp profesörün bu sözleri için ne söylüyor. Hiçbir şey söyleyemez. Çünkü o eski siyasetçide başı bağlı kızlar gitsin Suudi Arabistan'da okusun diyerek bu profesörle aynı kafaya sahip olduğunu zaten ortaya koymuştur. Yeni CHP bu."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow