hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İstikrar sürsün, Fener büyüsün"

    İstikrar sürsün, Fener büyüsün
    expand

    Spor-Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu zirvede tamamlayarak şampiyon olan Fenerbahçe ile girdikleri yarışta haksızlığa uğrayıp şampiyonluğu kaybettiklerini öne süren Trabzonspor taraftarları, kentte yürüyüş yaparak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.

    Kent merkezindeki Uzun Sokak'ta toplanan, bazıları bozkurt işareti yapan ve ellerinde Trabzonspor bayrakları olan bordo-mavili taraftarlar, pankartlar açtıktan sonra İstiklal Marşı okuyarak sokakta yürüyüşe geçti.

    Meşaleler ve ıslıklar eşliğinde, davul çalarak yürüyüp Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lavertli takım aleyhine tezahüratlar yapan taraftarlar, "Fenerli Başbakan istemiyoruz" şeklinde sloganlar attılar.

    Taraftarlar, bir süre sonra Kahramanmaraş Caddesi'ne geçip caddeyi trafiğe kapatarak ilerlerken caddedeki AK Parti seçim irtibat bürosu önünde "İstikrar sürsün, Fener büyüsün" diye sloganlar atıp aynı caddedeki Trabzonspor
    Müzesi önünde toplandı.

    Taraftarlardan Ali Faik Yılmaz, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, TFF, Aziz Yıldırım ve Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek, "Türkiye'nin her yerinde sezon sonunda Fenerbahçe taraftarlarına takınan tutum
    ve çıkan olayların nasıl bir toplumsal patlamanın ürünü olduğu ortadadır. Hangi takımlı, şehirli olursa olsun, insanlar bu yaşanan haksızlıklara karşı sessiz kalmamış ve doğal olarak da tepkilerini ortaya koymuşlardır ve koymaya devam
    edeceklerdir" dedi.

    -"Şaibeye bulaşmamış bir lig istiyoruz"-

    Yılmaz, kendilerinde bu inanç ve bağlılık olduğu sürece Trabzonspor'un layık olduğu yere geleceğini ifade ederek, "Trabzonspor, ne herhangi bir siyasi oluşumun gölgesi altında kalacak kadar, ne de tüm bu haksızlıklara baş eğecek
    kadar küçük bir camia değildir. Önümüzdeki sezonlarda şaibeye bulaşmamış, hak edenin hakkını aldığı bir lig istiyoruz" diye konuştu.

    Basın açıklaması sonrası yürüyüşlerine devam eden gruptakiler, ardından yine trafiğe kapattıkları Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir üst geçitten Eski Sahil Yolu'na ulaşarak buradan Moloz semtindeki TFF Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri önüne geldi.

    Burada da alkış tutarak TFF aleyhine tezahüratlarını sürdüren taraftarlar daha sonra olaysız olarak dağıldı. Gruptakilerin yürüyüşü dolayısıyla Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de aralarında yer aldığı polislerce güvenlik önlemleri alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow