hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti mitingi öncesinde 'Trabzonspor gerilimi'

    AK Parti mitingi öncesinde Trabzonspor gerilimi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon mitingi öncesinde muhalefet protestoya hazırlanıyor. Yarınki miting öncesinde Ak Parti de bastırdığı 5 bin bordo mavili tişörtle mesaj vermeyi planlıyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı Trabzon mitingi öncesinde kentte muhalefetle Ak Parti arasında Trabzonspor odaklı tartışma sürüyor.

    Fenerbahçe'nin şampiyon olmasında Başbakan'ın katkısı olduğunu ileri süren kesim Başbakan'ın Trabzon mitingi sırasında protestoya hazırlanırken, Ak Parti de bastırdığı 5 bin bordo mavili tişörtle mesaj vermeyi planlıyor.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Ak Parti'nin hazırladığı tişörtle poz vererek, "Trabzonspor'a şampiyonluğu kaybettirdiler, şimdi de tişörtle gönül almaya çalışıyorlar" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ligin son haftalarına yaklaşırken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Kaptan Alex'i makamında kabul etmesi ve bu görüşmede "Şampiyonlukta bir sorun çıkmaz di mi?" sorusuna, Trabzonspor kamuoyu büyük tepki göstermişti. Başbakan'ın ayrıca Brüksel'deki bir toplantıda kendisine verilen sarı – lacivert renklerdeki kalemi, Başmüzakereci Egemen Bağış aracılığıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanına göndermesi de tepki çekmiş ve "Hakemleri ve futbol kamuoyunu Fenerbahçe lehine etkilemek" olarak değerlendirilmişti.

    Ligin son karşılaşmasının ardından Trabzon'da sokaklara dökülen binlerce kişinin hedefinde de AK partili siyasetçiler vardı. Fenerbahçeliliği ile bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasilere tepki gösteren taraftarların aleyhte tezahüratlarından Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da nasibini aldı. AK Parti'nin Trabzon'un Kahramanmaraş ve Kunduracılar Caddeleri'nde bulunan seçim irtibat büroları da öfkeli taraftarların hedefi haline geldi. Çevik Kuvvet'in adeta etten duvar örerek taraftarların yaklaşmasına izin vermediği AK Parti bürolarına uzaktan şişe ve taş atmakla yetinen taraftarlar, Ak Parti İl Başkanlığı'na da yürümek istedi, ancak barikat kuran polis tarafından engellendi. Trabzonspor taraftarları dün de Türkiye'nin bir çok bölgesinde Futbol Federasyonu binalarına yürüyüş düzenledi ve Başbakan başta olmak üzere TFF ve Bakan Faruk Özak'a tepki gösterdi.

    5 bin bordomavi tişört

    Trabzonsporlu taraftarların Başbakan Erdoğan odaklı tepkileri Başbakan'ın yarın yapacağı Trabzon mitingi öncesinde kentte tartışmaları da beraberinde getirdi. Ak Parti il teşkilatı, bordo mavi renklerde bastırdığı ve göğüs kısmında AKP'nin amblemi, arkasında 'Trabzon Hazır Hedef 2023' yazılı yaklaşık 5 bin tişörtü mitinge katılacak partililere dağıtmaya hazırlanırken, CHP'liler bu girişime tepki gösterdi.

     CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon 1'inci sıra milletvekili adayı Volkan Canalioğlu, "Trabzonspor'a şampiyonluğu kaybettirdiler. Şimdi de gönül almak için sporu siyasete alet etmeye başladılar. Bordo mavi renkli tişörtün üzerine AKP'nin amblemi olan lambayı koymuşlar ve yarınki mitingte dağıtacaklar. Biz her zaman Trabzonspor'u partiler üstü gördük. Bu yıl haksız oyunlarla Trabzonspor'un elinden şampiyonluk alınmıştır. Bu kente bir özür borçları var. Biz adaletsizlik istemiyoruz. Trabzonspor üzerinden siyaset yapılmasını kınıyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow