hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tramvay kazasında uzlaşma

    Tramvay kazasında uzlaşma
    expand

    Zeytinburnu'ndaki tramvay kazasında hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy'un avukatı Bülent Önal, sundukları protokol ve uzlaşma metni karşısında, müvekkilleri yönünden şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

    Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Ali Osman Erdoğan ve Cengiz Yıldırım katılmadı. Duruşmada sanıkları avukatları temsil etti.

    Kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy'un avukatı Bülent Önal, sundukları protokol ve uzlaşma metni karşısında, müvekkilleri yönünden şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

    Mahkeme heyeti, tanıklar Mehmet Kurtulmuş, Sezer Şengül ve İbrahim Halil Aslantaş'ın dinlenilmesinden vazgeçilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

    Avukat Bülent Önal, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, İrem Dinçsoy'un kardeşinin 8 yıl önce ölümüyle ilgili davanın sürdüğünü, tramvay kazası davasının da uzun sürebileceği gerekçesiyle ailenin aynı acıyı tekrar yaşamak istemediğini belirtti.

    Müvekkili Zafer Dinçsoy'un eşi Mehtap Dinçsoy'un sağlık sorunları olduğunu ifade eden Önal, "Davayı gündemden düşürmek istiyoruz. Kamu davası devam edecek. Ailenin her duruşmada acısı tazeleniyor. Ama ceza davası bizim adımıza kapandı. Dinçsoy ailesi evlatlarını kaybetti. Acıları büyük. Talep ettiğimiz 140 bin lira tazminat da zaten hayır işlerinde kullanılacak. Aile birkaç öğrenciye burs vermeyi ve kızları adına hayrat yaptırmayı düşünüyor"
    dedi.

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 11 Mart 2010'da Kadir Hasoğlu Lisesi'nden çıkan öğrenciler Deniz Tekin, İrem Dinçsoy ve Buket Nadide Bulut'un yolun karşısına geçmeye çalışırken tramvayın çarpması sonucu öldüğü belirtiliyor. Vatman Ali Osman Erdoğan ile İstanbul Ulaşım AŞ görevlisi Cengiz Yıldırım'ın "taksirle birden çok kişinin ölmesine neden olma" suçlamasıyla 2 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow