hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ey The Economist! CHP'ye Fransızsın!"

    Ey The Economist CHPye Fransızsın
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkı CHP'ye oy vermeye çağıran The Economist dergisine çattı. Erdoğan, "Ey The Economist! Sen CHP'ye çok Fransızsın" dedi.

    Partisinin Konya mitinginde The Economist dergisinde çıkan yazıya değinen Başbakan, dergiyi, halkı açıkça CHP'ye oy vermeye çağırmakla suçladı.

    "Uluslararası bir dergi (The Economist) bir yorum yayınlıyor. Yorumda, öyle dolaylı filan değil doğrudan doğruya 'Oyunuzu CHP'ye verin' deniyor. Ya bu nasıl bir pervasızlıktır, bu nasıl bir densizliktir?" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

    "Seçim analizi yapmak başka bir şeydir, 'Şu partiye oy verin' diye çağrıda bulunmak başka bir şeydir. Bu dergi çıkıp, 'AK Parti'ye oy verin' deseydi, açık söylüyorum buna da karşı çıkardık. Uluslararası bir yayın organının, bu kadar açık şekilde çağrı yapması, esasında CHP'nin nasıl bir proje olduğunu da ortaya koymuştur. Neymiş, (CHP, demokrasinin teminatıymış)"

    "Çok Fransızsın..."

    “Eğer CHP'yi zerre kadar tanısalar, demokrasiyle CHP kelimelerinin yan yana gelemeyeceğini, tarih boyunca gelmediğini görürler" diyen Erdoğan, dergiye "Ey The Economist! Sen bu ülkeye çok Fransızsın, CHP'ye çok Fransızsın!" diye seslendi.

    Erdoğan sözlerine, "Meğer, CHP'nin yeni genel başkanı, sadece ulusalcı bir proje değil, uluslararası bir projeymiş. Biz, CHP'nin yeni genel başkanını, Türkiye'deki çetelerin projesi biliyorduk. Meğer sadece onların değil, küresel çetelerin de projesiymiş" diye devam etti.

    Erdoğan CHP liderine yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

    "Ne diyor CHP'nin proje genel başkanı 'Biz olsaydık, İsrail'le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik' diyor. Biz sizin dönemlerinizi biliriz. Biz, CHP dönemlerindeki dış politikayı biliriz. Biz, CHP'de, monşerlerin çizdiği dış politikanın ne olduğunu çok iyi biliriz. İnönü CHP'sinin, hem Hitler'in doğumgününü kutlamaya heyet gönderdiğini, hem de İsrail'i ilk tanıyan hükümetlerden biri olduğunu da biz çok ama çok iyi biliriz."

    Economist'teki 'o' haber neydi?

    Türkiye'deki genel seçimlere geniş yer veren The Economist dergisi Türk seçmenleri, AKP'nin seçimden sonra tek başına anayasa yapmasını önlemek için CHP'ye oy vermeye çağırmıştı.

    THE ECONOMIST: "DEMOKRASİ İÇİN CHP'YE OY VERİN" (Haberin tamamı için tıklayın)
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow