hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Economist'e bir tepki de Davutoğlu'ndan

    Economiste bir tepki de Davutoğlundan
    expand

    Başbakan Erdoğan'dan sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da halkı CHP'ye oy vermeye çağıran The Economist dergisine çattı. Davutoğlu, makalenin, "her türlü uluslararası basın etiğine aykırı bir makale olduğunu" savundu. İsrail'in Türkiye'den "rahatsızlık duyduğunun aşikar" olduğunu da ifade eden Davutoğlu, "Kusura bakmasınlar bu bölgenin büyük ülkesi biziz" dedi.

    Özel bir televizyon kanalına konuşan Davutoğlu, "The Economist" dergisine ağır eleştirilerde bulundu.

    "Eğer bir basın etiği varsa, bu makaleyi yazanların herhalde bundan haberi yok" diyen Davutoğlu, "CHP'ye oy verin" diye bir çağrı yapılmasının" görülmüş bir şey olmadığını", bunun başka ülkelerde yapılamayacağı kaydetti.

    Bunun nedeninin, bazı uluslararası çevrelerin, Türkiye'nin izlediği yoldan duyduğu rahatsızlık olduğunu belirten Davutoğlu, "Ancak belki bu da Türkiye'nin doğru yolda olduğunu gösteriyor" dedi.

    İsrail'in Türkiye'den "rahatsızlık duyduğunun aşikar" olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Kusura bakmasınlar bu bölgenin büyük ülkesi biziz" diye konuştu.

    Türkiye'nin, uluslararası çevrelerin belirlediği bir alan içinde, belli bir hareket özgürlüğü olmasının, ancak bunun da İsrail'in güvenliğiyle paralel seyretmesinin istendiğini söyleyen Davutoğlu, "Türkiye edilgen bir ülke olmayacak artık, bunun zihinlerden çıkarılması gerekir. Türkiye etken bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

    DİĞER TEPKİLER

    Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, The Economist dergisinin bu ayki sayısında çıkan yazıya ilişkin, "Birileri AK Parti döneminde Türkiye'nin sağladığı ilerlemeden rahatsız. Buna bir şekilde set çekmek istiyorlar, çelme takmak istiyorlar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow