hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Milletimiz manşetlere bakarak oy atmaz"

    Milletimiz manşetlere bakarak oy atmaz
    expand

    Başbakan Erdoğan'dan sonra iki Başbakan Yardımcısı da The Economist'in "CHP'ye oy verin" çağrısına tepki gösterdi. Cemil Çiçek ve Ali Babacan, "Milletimiz manşetlere bakarak oy atmaz" mesajı verdi.

    AK Parti'nin Ankara milletvekili adayları gazete ve televizyonların temsilcileriyle buluştu.

    367 kriziyle ilgili çıkan iddialar da gündemdeydi. Cemil Çiçek, "Artık davul sizde tokmak bizde durumu yok" dedi.

    CHP’ye ve BDP’ye eleştirilerde bulunan Çiçek, "Bu seçimde iki kavram var bunlardan birisi demokratik kavramı, bunu en çok BDP kullanıyor. Ben hiç bir yerde demokratik plastik patlayıcıya rastlamadım. Ben hiçbir yerde demokratik C-4’e de rastlamadım. Molotofkokteyle de rastlamadım" dedi.

    Çiçek sözlerine, "Yani bir taraftan diyor ki biz demokrasi barış istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Bunları götürüyor patlayıcıya bağlıyor. Yani ne kadar yasadışı terör örgütünün yaptığı eylemler varsa bunların başına bir demokratik lafını getirerek, her şeyi düzelttiğini zannediyor. Onun için, en çok istismar edilen kavramların başında bu demokratik lafı geliyor. Bunu BDP çok kullanıyor. Bunu demokratik kanallardan gündeme getirmesi lazım" diye devam etti.

    Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

    "Bugün gazetelerden birinde de gördüm eğer bizim dediklerimiz olmazsa ‘demokratik patlayıcı kullanacağız’ diyor. Demokratik yol ve yöntemlerle adam öldüreceğiz diyor. Yani böylece demokrasiyi tikletiyor. İkincisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kullandığı bir şey var ‘Yeni CHP’ diyor . en çok istismar edilen konu bu. Yani eskisinin üzerine çalı çekiyor. İşine gelirse biz Cumhuriyet’i kuran partisiyiz. E karnenin zayıf kısımları olduğu zamanda biz yeni CHP’yiz. Demeye getiriyor. Ama bu CHP, eski CHP, yeni CHP değil. Söylemleriyle olaylara yaklaşımlarıyla aynı. Bazen cümleleri bile aynı kullanıyor. Sadece kullanan kişi değişik. Onun için, bu seçim döneminde en çok istismar edilen ve vatandaşa sempatik görünme adına yanlışları örtbas etmek üzere kullanılan iki kelime, ‘Birisi demokratik, öbürü de yeni.’ Ama vatandaşımız bu CHP’nin eskisinden farklı olmadığını biliyor. Yeni lafı eskiyi örtmeye yetmiyor"

    367 tartışması

    "Anayasa uygun işlem yaptığınız halde bu ülke bazen Anayasa dışı müdahalelere sahne oldu" diyen Çiçek, bu söylemine örnek olarak ise Cumhurbaşkanlığı seçimini gösterdi.

    Cemil Çiçek, "Bunun en açık örneği 27 Nisan bildirisidir, beyannamesidir, muhtırasıdır ne derseniz deyin. Ama biz milletin iradesine sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam ederiz. Davul bizde Çomak başkasında demokrasi olmaz. Halk kimi isterse getirir kimi istemiyorsa götürür” dedi.

    Babacan: "Seçim ekonomisi uygulamadık"

    Konuşmasına Türkiye ve AB ekonomisinden örnekler vererek başlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, "Biz bu seçim dönemine girerken kesinlikle seçim ekonomisi diye adlandırabilecek hiçbir adım atmadık. Diğer bütün siyasi partilerin ekonomi politikalarının söylemi popülizme dayalı yani yaptıkları açıklamalara bakın ortaya koydukları projelere bakın. Kim daha çok para dağıtacağının yarışına girmiş durumda. ‘Eli taşın altında olan siyasi parti biziz’ Çünkü seçim sonrasında iktidar olmanın ve olacak olmanın verdiği ağır yükün gayet iyi farkındayız. Bu bilinçle söylemlerimizi öne sürüyoruz" ifadesini kullandı.

    "İstihdam arttı"

    Türkiye’de istihdamın arttığını söyleyen Babacan, "Sadece geçen senenin birinci çeyreğinde bu senenin ikinci çeyreğine kadar ki 12 aylık döneminde Türkiye’de çalışan sayısı 1 milyon 535 bin kişi arttı. İstihdamda artış var. Biz 2001 parti programımız, 2002, 2007, 2011 seçim beyannamelerimiz bütün burada ekonomi politikalarıyla ilgili ne yazdıksak aynen uyguluyoruz. Hiçbir sapma hiçbir farklı bir duruş yoktur. Bir tutarlılık süreklilik vardır. Akşamdan sabaha karar değiştiren her hafta yön değiştiren bir4 çizgi bizde yok. Neredeyse 10 yıl önce partimizi ilk kurduğumuz zaman açıkladığımız parti programının ekonomi bölümünü açın okuyun satır satır, kelime kelime.  Hepsi uyguladığımız ve bundan sonra da uygulamaya devam edeceğimiz temel felsefi bakış açısını içerir. Türkiye dünyada bir ekonomi başarı örneği olarak tescil edilmiştir" şeklinde konuştu.

    "Bu millet delikanlıya oy veriyor"

    Bir gazetecinin gündeme ilişkin bir sorusu üzerine AK Parti Ankara Milletvekili adayı Yalçın Akdoğan, "Bugün maalesef, bir takım sol marjinal örgütlerin CHP’nin ekmeğine yağ sürecek şekilde sürecin içine girdiğini görüyoruz. Siyaset ve şiddet sarmalının teslim olmaya başladıklarını görüyoruz. Bu millet mağdura oy vermiyor. Delikanlıya oy veriyor. Yani haksızlığa uğradığınız zaman, dik duruyorsanız, o zaman bu millet size oy veriyor" dedi.

    Başbakan’ın Hopa’da protesto edilmesine ilişkin bir soruya Akdoğan, "CHP biraz daha fazla oy alabilsin diye çalışmalar yaptıklarını görüyoruz. Yani hem ortamı terörize ederek, hem de doğrudan olaylara destek sağlayarak, bir güç birliği yapıldığını görüyoruz" diye yanıt verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow